SıCAKLıKLAR ARTıYOR MU? BUGüN HAVA NASıL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, ülkemiz genelinde yağış beklenmemekte. Trakya ile güneydoğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu olması öngörülürken, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif eserken, zaman zaman orta kuvvette olacak. Ancak Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarın etkisiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemli. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi devam ediyor. 

2024-04-16T05:38:19Z dg43tfdfdgfd