Yaşam

Trending:


Akaryakıtta tek fiyat dönemi!

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başladı. Bu adımı tüketiciler ve akaryakıt bayi istasyonları nasıl buldu? İşte dikkat çeken detaylar...


Gözünüzde bu belirtiler varsa dikkat: Geç kalınırsa hasarın tedavisi yok

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ebri, göz tansiyonu olarak bilinen glokomun geç fark edilmesi durumunda oluşan hasarın tedavisinin mümkün olmadığını belirterek erken teşhise dikkati çekti. Hastalığın sinsi seyrettiğine değinerek bilinmesi gerekenleri aktardı.


Hafızayı fişekleyen 5 baharat! İbn-i Sina zekanın ilacı diyor, bir tutam yeter

İbni Sina baharatları sık sık tavsiye ediyor. Hafıza, zeka ve bilişsel güç baharatlarla destekleniyor. Peki ama nasıl? İşte yanıtı...


Yaz sezonunda tarladaki fiyatlar ile tezgah fiyatları arasındaki fark dikkat çekiyor

Yaz meyve ve sebzeleri sezon başı olması sebebiyle yüksek fiyatlarla tezgahlarda yerini alıyor. Tarladaki fiyatlarla tezgah fiyatları arasındaki fark dikkat çekiyor. Bir patlıcan üreticisi ise komisyoncuların düşük fiyat teklifleri üzerine topladığı ürünleri çöpe döktü.


Her yerde kahve olarak tüketilirken, Tokatlılar konservesini yapıyor

Tokat'ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay'da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat'ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, bitkinin taze sürgünlerinin de çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını söyledi.


Bu yaz Paris'in bazı bölgelerine QR kodu olmadan erişim yasak olacak

T24 Dış Haberler Fransa'nın başkenti Paris bu yaz bölgelere bölünecek ve belirli bölgelere girmek isteyen herkesin geçiş için telefonundan QR kod göstermesi gerekecek. Temmuz ayında başlayacak Olimpiyat Oyunları çevresinde artan güvenlik önlemleri kapsamında kent genelinde özel önlemler alınacak. Bölge sakinleri de dahil olmak üzere belirli bölgele...


It's Not Over Fragman

It's Not Over Fragman


Hazal Kaya'dan 'Aşk-ı Memnu' paylaşımı! 'Ziyagil'ler yine çok mağdur'

Başrollerinde Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Nebahat Çehre ve Hazal Kaya'nın yer aldığı 'Aşk-ı Memnu, Kanal D ekranlarında yayınlandığı dönemlerde reyting rekorları kırmıştı. Halit Ziya Uşaklıgil'in eseri olan 'Aşk-ı Memnu', ilk olarak 1899-1900 yıllarında Servet-i Fünûn dergisinde seri olarak yayınlandıktan sonra, 1900'de kitap olarak yayımlanmıştı. Kitaptan uyarlanan dizi, 2008 yılında ilk bölümüyle ekranlara gelmiş ve 2010...


Doğurganlık düştü, hanehalkı azaldı

2023'te 958 bin 408 bebek dünyaya geldi. Doğum 58 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti ve doğurganlık hızı 1,51 oldu. Hanehalkı sayısı azaldı, 100 kişiden 6'sının yalnız yaşadığı ortaya çıktı.


40 yıllık akrep üreticisinden ABD’li profesöre tepki

Şanlıurfa’da yaklaşık 40 yıldır akreplerle iç içe yaşayan “Akrep” lakaplı Ali Yılmaz, ABD’li profesörün Türkiye’de bulunan kara akrep (androctonus crassicauda) türünü yurt dışına götürmesine tepki gösterdi. Yılmaz, “Bu tür endemik türleri birilerinin gelip toplayıp götürmesi inanın ki çok vahim bir durumdur, engellenmesi lazım. Bu tür biyolojik, endemik türlerin yurt dışına götürülmesini doğru bulmuyorum” dedi.


Gastronomi şehrinde kağıt üstünde kebap dönemi

Gastronominin başkenti Gaziantep'te tarihi bir mekanda hizmet veren bir kebapçı, geleneksel sunum yöntemlerini bir kenara bırakarak kebapları tabak ya da bardak kullanmadan doğrudan kağıt üzerinde servis etmeye başladı. Bu yenilikçi sunum tarzı, şehirdeki yemekseverlerin yoğun ilgisini çekti.


Dökülen deri kökünden fırça gibi saç çıkarıyor! Hint yağıyla özel saç maskesi tarifi

Saç dökülmesi sağlık ve güzellik açısından birtakım sıkıntılara yol açar. Ahenkli, gür ve sağlıklı saçlara birçok kişi özenir. Peki saç dökülmesine ne iyi gelir?


Koç'a yeni iş, Boğa ayrılıyor, Kova evleniyor! Küllerinden doğal burçlar parıldıyor

Astrolog Özlem Recep günlük burçları kaleme aldı. 16 Mayıs 2024 günlük burçlarda iş müjdesi baskın geliyor. Boğa burçları ilişkilerinde noktayı koyabilir. Peki 12 burcu bugün neler bekliyor?


Antalya'da psikolojik sorunları olan kadın, elektrik panosunu yumrukladı

Antalya'da psikolojik sorunları olduğu öne sürülen T.A. (50) adlı kadın, yine elektrik panosunu yumruklayınca apartmanın elektriği kesildi. Binada oturanlardan Yaprak Sipahioğlu, "En büyük korkumuz apartmanda yangın çıkması" dedi.


HPV aşısı İBB başvuru formu linki > İBB HPV aşısı başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz HPV aşısı uygulaması erkek çocuklarda da geçerli mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulamasının 16 Mayıs itibariyle başlayacağını açıkladı. Ücretsiz HPV aşısı için başvurunun nasıl yapılacağı açıklanırken, aşının yapılacağı öncelikli gruplar da açıklandı. Peki, İBB HPV aşısı başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz HPV aşısı uygulaması erkek çocuklarda da geçerli mi? HPV aşısı İBB başvuru formu linki ve diğer detaylar…


Sahte para matrisleri sınırda bulundu: Osmanlı tuğralı para basılacaktı

Taklit para yapımında kullanılan kalıplar (matris), Edirne Kapıkule sınır kapısının karşısındaki Bulgaristan gümrük memurları tarafından yakalandı.


Ülkemizde de sahne almıştı… Ünlü sihirbaz hakkında korkunç iddialar… Sihirbazlık adı altında onlarca kadına cinsel tacizde bulunmuş!

Dünyanın tanıdığı en ünlü sihirbazdı. Sahne şovları, yıllarca televizyonlarda yayınlanan programlarıyla kazandığı ödüller saymakla bitecek gibi değil. Sahne adını Charles Dickens’ın çok sevdiği bir romandan almıştı.


Dilovası’nda cadde ve sokaklar tazyikli suyla yıkanıyor

Dilovası'nda başlatılan bahar temizliği çalışmaları kapsamında cadde ve sokaklar tazyikli suyla yıkanıyor.


Ünlü model aile hayatını anlattı: Kardeş kavgasını biz de biliriz!

Şöyle ilk bakışta onlar için söylenecek sözler belli... İkisi de bu dünyaya şanslı ve ayrıcalıklı olarak gözlerini açanlardan... Öncelikle zengin bir ailenin çocuğu olarak doğdu ikisi de. Aslında ABD'ye bir göçmen olarak giden babaları ticari zekası sayesinde ülkenin en zenginleri arasına girdi. Üstelik başka bir ayrıcalıkları daha vardı: Babaları yakışıklı bir adam, model olan anneleri de güzel bir kadındı. Elbette bu genetik mirastan onlar da...


S24 Ultra, Android telefonlar arasında zirvede

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S serisi zaman zaman beklentilerin altında kaldığı yıllardan geçirebiliyor. Ancak bu yıl ortaya çıkan tablo öyle olmadı.


Gram altında rüzgar tersine döndü! Yatırımı olanlar dikkat: Yeni tahminler geldi

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın yatırımı olanlara uyarı yapıldı. Altın yatırımcılarının merakla takip ettiği kritik veri geçtiğimiz gün açıklandı. ABD’de enflasyon rakamlarının belli olmasıyla piyasalar hareketlendi. Geçtiğimiz haftalarda sert düşüş gösteren altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Peki gram altın için hedeflenen ilk seviye ne? Uzman isim beklentilerini tek tek açıkladı. İşte detaylar...


Marmaris'ta "insan külü" paniği!

Ölen yakınlarının küllerini çok sevdiği için Marmaris’e döken İngiliz turistler, bölgede sağlık alarmına yol açtı.


BEÜ’DE beslenme ve diyetetik önlük giyme töreni gerçekleştirildi

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi.


Özel bireylerin temsili askerliğinde gurur, sevinç ve gözyaşı bir arada yaşandı

Antalya’da Engelliler haftası çerçevesinde bir günlük temsili askerlik yapacak 15 engelli genç için asker uğurlama töreni düzenlendi. Davul ve klarnet eşliğinde kınası yakılan özel bireylerin yüzlerinde gülücükler açarken, aileleri de gözyaşı dökerek duygu dolu anlar yaşadı.


Yağmur ve dolu altında saatlerce “gökkuşağını” beklediler

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinin eşsiz siluetiyle birlikte Van Gölü ve gökkuşağını aynı karede yakalamak isteyen fotoğraf sanatçıları, saatlerce yağmur ve dolu yağışının altında “gökkuşağını” bekledi.


Lapa lapa kar yağışının ardından Meteoroloji'den 3 uyarı birden geldi! Çok kuvvetli olacak, bu kez fena vuracak

İstanbul, Ankara, İzmir dahil onlarca kentte alarm verildi. Çok kuvvetli olacak. Meteoroloji kar yağışının ardından 3 uyarı birden yaparak illeri tek tek açıkladı. Mayıs ayında gelen kar sürprizinin ardından MGM illeri saat vererek açıkladı. Kuvvetli yağış, kar erimesi ve toz taşınımına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. İşte Meteoroloji tarafından yapılan son dakika açıklamasının detayları ve il il hava durumu...


Sessiz katil: Kalp, beyin ve böbrekleri vuruyor! Aman dikkat: Kalp krizi, beyin kanaması ve felce neden olabilir

Tansiyon yüksekliği olarak da bilinen hipertansiyon konusunda uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, “Hastaların yüzde 5'inde tansiyon yüksekliğine, ailesel yatkınlığın dışında başka hastalıklar da sebep olabilir. Böbrek hastalıkları, genel olarak böbrek fonksiyonlarının bozulması ya da işlevini tam yerine getirememesi ve böbrekleri besleyen atar damarlarda daralma bu hastalıklar arasındadır” dedi.


Yasin Yaşlı neden öldü? İç Anadolu’nun sevilen ismi Yasin Yaşlı’ya ne oldu, genç sanatçı nereli, kaç kaşında (doğumlu)?

Yasin Yaşlı ani ölümü şoke etti. İç Anadolu bölgesinin sevilen ismi Yasin Yaşlı’nın ölüm sebebi araştırılıyor. Peki, Yasin Yaşlı kimdir nerelidir, Yasin Yaşlı’ya ne oldu?


Burç yorumu yok, şiiri var! Astrolog Dinçer Güner 12 burç için ayrı ayrı şiir yazdı

Ünlü astrolog Dinçer Güner, yaptığı burç yorumlarıyla milyonlarca takipçisini ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 12 burç için ayrı ayrı şiir yazan Güner'in bu paylaşımları binlerce yorum aldı. İşte Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık burcu şiirleri...


Antalya’da patlıcanın para etmediğini söyleyen çiftçi hepsini çöpe döktü

Antalya’da patlıcanın para etmediğini söyleyen çiftçi hepsini çöpe döktü


KUMSmall’da evlilik rüzgarı

Kayseri ve bölgenin alışveriş yaşamı ile birlikte sosyal hayatına da renk katan KUMSmall AVM’de birbiri ardında gerçekleşen etkinlikler zincirine yeni bir halka daha eklendi. KUMSmall AVM’de bugün başlayan 16-19 Mayıs tarihleri arasındaki Evlilik Festivali, dans gösterilerinden canlı müzik konserlerine, konserlerden defileye kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.


Araştırma sonuçları şaşırttı: Hızlı yemek yiyenler dikkat! Hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? ‘20 dakikadan kısa sürüyorsa…’

Hızlı yaşam temposuna ayak uydurmak için genellikle besinleri çabuk ve aceleyle tüketiyoruz. Fakat hızlı yemek yeme alışkanlığı, başta kilo artışı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili yapılan pek çok araştırma ise tehlikenin giderek arttığını gösteriyor. Peki hızlı yemek tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Standart yemek hızı ne kadar olmalı? En önemlisi yemek yeme hızını bilinçli olarak...


Sürdürülebilir Ahşap Devrimi: İnşaata Çağdaş Bir Yaklaşım

İçinde bulunduğumuz çağda, sivil inşaatta sürdürülebilir alternatif arayışı ön plana çıkmış ve çeşitli malzemelerde yeniliklere yol açmıştır. Bu senaryoda preslenmiş ahşap, modern ve çevreye duyarlı mimari projeler için uygun bir seçenek olarak öne çıkan, eko-verimli ve çok yönlü bir çözüm olarak ortaya çıkıyor.


Koç: Günlük Burç Yorumları - 16 Mayıs

Koç: 16 Mayıs günün genel burç yorumları şöyledir


Vida ve cıvata gibi metal eşyaların ithalatında gözetim uygulanacak

Vida, somun ve cıvata gibi bazı metal eşyaların ithalatında gözetim uygulanmasına karar verildi.


Kırmızı isyan mı yoksa asalet mi?

MELİSA VARDAL - İngiltere Kralı Charles’ın resmi yağlı boya portresi tanıtıldı. Kıpkırmızı portrede Kral Charles, Galler muhafızları askeri birliğin üniformasını giymiş ve omuzunda bir kelebek yer alıyor. Arka fon ve üniformanın renklerinin iç içe geçmiş olması, renk seçimleri sanat dünyasında farklı yorumlara yol açtı. Bazıları kırmızı rengin kanı temsil ettiğini ve İngiltere’nin sömürdüğü yerleri hatırlatmak istediğini söylerken bazıları ise...


Fulya Soybaş İnzivada 2. gün... En zoru zihninin sesini susturmakmış

Ünlü sunucu ve manken Çağla Şıkel’in ‘gözü kapalı’ ve ‘karanlık oda inzivası’ adı verilen yoga pratiklerini deneyimlemesi hepimizin kafasında nedir bu yoga ve Şıkel’in yanındaki turunculu öğretmen de kim sorularını doğurdu.


İnsan Papilloma Virüsü (HPV) nedir? HPV enfeksiyonu nasıl bulaşır, kadınlarda ve erkeklerde belirtileri neler, HPV virüsü kendiliğinden geçer mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), halk sağlığını tehdit eden bu virüsle mücadele için ücretsiz HPV aşısı uygulaması başlattı. Söz konusu uygulamanın ardından HPV virüsüne dair detaylar sorgulanmaya başlandı. Peki, İnsan Papilloma Virüsü (HPV) nedir? HPV enfeksiyonu nasıl bulaşır, kadınlarda ve erkeklerde belirtileri neler, HPV virüsü kendiliğinden geçer mi?


Kedinin yemek pazarlığı gülümsetti: "İstemem yan cebime koy"

Sosyal medyada paylaşılan bir videodaki kedinin yemek pazarlığı görenleri gülümsetti. Görüntüler izlenme rekoru kırdı. https://haberglobal.com.tr/gundem/kedinin-yemek-pazarligi-gulumsetti-istemem-yan-cebime-koy-344387


Sen Evlenmek Üzeresin, Farkındasın Değil Mi- Aşk Mantık İntikam

Sen Evlenmek Üzeresin, Farkındasın Değil Mi- Aşk Mantık İntikam Ozan ve Esra yeniden bir aradadır. Onları öpüşürken gören Çağla; Ozan’ı, Esra’ya bırakmamaya karar verir. Ozan için savaşacaktır. Çınar ve Ozan’ın arasındaki gerilim ise devam eder. Esra Çınar’ın duygularını bilmediği için bu gerilime anlam veremez. Ozan da Esra da birbirlerine sırılsıklam aşık olduklarını saklamazlar. Esra’nın bu kadar badireden sonra Ozan’ı tekrar kaybetme korkusu olsa da Ozan, Esra’yı bundan sonra her şeyin çok güzel olacağına inandırır ancak gelişen olaylar onları büyük bir yol ayrımına getirecektir. Esra garsonluk yapmaktadır ve artık hayatın zorluğundan sıkılarak yaşam standardının değişmesi için mühendis Ozan’la mantık evliliği yapmıştır. Ancak bu evlilikte maddi, manevi zorluklar yaşayınca evliliği bitirmek zorunda kalmıştır. Boşandıktan sonra Ozan bir yazılım şirketi açıp çok zengin olur. Ve bir gün Esra bu şirkette işe başlar. OYUNCULAR: Burcu Özberk, İlhan Şen, Burak Yörük, Melisa Döngel, Günay Karacaoğlu, Zeynep Kankonde, Süleyman Atanısev, Mehmet Korhan Fırat, Sevda Baş, Ceren Koç, Birgül Ulusoy ve Mehmet Yılmaz KÜNYE YAPIM ŞİRKETİ: NO:9 PRODUCTIONS YÖNETMEN: MURAT ÖZTÜRK SENARYO: ÖZLEM İNCİ HEKİMOĞLU & NİL GÜLEÇ ÜNSAL


Selen Görgüzel neden estetik yaptırdığını açıkladı! 'Değişim değil, bilinçli bir müdahale'

2014 yılında Hamdi Alkan ile dünyaevine giren ve 2022'de evliliğini sonlandıran Selen Görgüzel, magazin gündeminin dilinden düşmüyor. Sosyal medya hesabında yaptığı iddialı paylaşımların yanında açıklamalarıyla da dikkatleri üzerine çeken isim, geçtiğimiz haftalarda yüzünü gerdirdikten sonra verdiği ilk pozuyla gündem olmuştu. "HOŞ GELDİN YENİ SELEN" Görgüzel bıçak altına yatmış; yüzünü ve boynunu gerdirmiş, göz kapaklarını aldırtmıştı. Yeni...


Avrupa’nın yıldızı olacaktı parayı seçti

Ahmet San, Ajda Pekkan’ın neden dünya starı olamadığını anlattı: “Ajda, 70’lerde Fransa’da dönemin en büyük sanatçılarıyla sahne aldı. Ajda, Avrupa starı olmaya giderken Bebek Belediye Gazinosu’ndan 6 aylık işin parasını peşin aldığı için orayı seçti.”


Bebek beklediğini aylardır saklıyordu! Ünlü model büyüyen karnını gösterdi

Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, kendisi gibi çocuk yaşlarda şöhret olan meslektaşı Selena Gomez ile sekiz yıl süren bir dargın bir barışık ilişkisini noktaladıktan kısa süre sonra, podyumların aranan ismi Hailey Baldwin'e gönlünü kaptırmıştı. Ünlüler dünyasının gözde çifti, 2016'da başlayan ilişkilerini çok geçmeden resmiyete dökerek 2018 yılında nikah masasına oturmuştu. BEBEK BEKLEDİKLERİNİ DUYURDULAR Son dönemde sık sık ilişkilerinde kriz...


Turizm kenti Alanya’ya sezonun 2’nci yolcu gemisi demirledi

Antalya’nın turistik ilçesi Alanya Limanı’na Hollanda bayraklı Oosterdam yolcu gemisi demirledi. Karaya ayak basan turistler ilçenin tarihi yerlerini gezdi.


Tansiyonu kontrol altına almak için 6 “doğal” öneri

Halk arasında yüksek tansiyon olarak da bilinen hipertansiyon, kalp ve damar sağlığını tehdit eden önemli bir sağlık sorunu. Kan basıncının çeşitli koşullar altında zaman zaman kısa sürelerle normalin üzerine çıkmasının doğal olduğunu paylaşan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, “Ancak yüksek seviyelerde kalıcı hale gelmesi anormal bir durumdur ve hipertansiyon rahatsızlığını oluşturur. Dünyada 1,13 milyar insanın hipertansiyon hastası...


'Yemeden yaşar mı?' iddiasının sonu bu oldu!

Şemdinli'de Mihriban Yılmaz (27) “İnsan yemeden yaşar mı” diyen arkadaşıyla iddiaya girerek kendini 7 gün aç bıraktı. Bu süreçte sadece su içen Yılmaz, doktor kontrolünde kan tahlillerini ve testlerini de yaptırdı. 'Robo, buraya gel!'Beş el silah sesi, panik, fiyasko... Cintula durdurulamadı MİDE KRAMPLARI ŞİDDETLİ AĞRILAR Mihriban Yılmaz, açlığın 4. gününde mide krampları, 5. gününde ise şiddetli sırt ve bacak ağrıları geçirdiğini belirtirken,...


Meteoroloji yeniden uyardı! Sağanak ve kar geri geliyor

Yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Eskişehir ve Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve güneyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz'in doğusu...


Polisten uyuşturucu isterken yakayı ele veren Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ından ilk paylaşım

İlgiyle izlenen Kızılcık Şerbeti dizinde canlandırdığı Nilay karakteri ile adından söz ettiren Feyza Civelek, torbacı sandığı polislerden uyuşturucu isterken yakalanmıştı. Olay sonrası bir açıklama yapmayan Civelek günler sonra sessizliğini yaptığı bir sosyal medya paylaşımıyla bozdu.


The Young Wife Fragman

The Young Wife Fragman


Elazığ’da 200 gram ekmek 10 lira oldu

Elazığ’da Fırıncılar Odası tarafından 200 gram ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya çıkartıldı. Gelen zamla birlikte dar gelirlilerin etkileneceği belirten fırın ustası, ekmek için gerekli olan maliyetlerin denetlenmesini talep etti.