Yaşam

Trending:


Dinlendirici Bir Uyku İçin Lavantaya 5 Aromatik Alternatif

Canlandırıcı bir gece uykusu için sürekli bir arayış içinde olan birçok kişi, yatak odası ortamını iyileştirmenin yollarını arar. Aroma bu senaryoda çok önemli bir rol oynuyor ve uyku kalitesini doğrudan etkiliyor. Bu makale, geleneksel lavantanın aromatik alternatiflerini inceleyerek yatak odanızı ekstra hoş kokulu bir alana dönüştürmek için yenilikçi öneriler sunacaktır.


Kalp sağlığına iyi gelen 7 baharat

Beslenme alışkanlıkları ve tüketilen gıdalar ise kalp sağlığı söz konusu olduğunda ön plana çıkan unsurlar. Bilim insanları kalp sağlığını korumak isteyenlerin bazı baharatları sıklıkla tüketmesi gerektiğini ifade ediyor. Peki, kalp sağlığına iyi gelen baharatlar hangileri?


Balıkesir’de iki yıllık biber fidesi meyve verdi

Burhaniye ilçesinde, berberlik yapan Hasan Özavcı, işyerinin önünde saksıda yetiştirdiği biber fidelerinden iki yıldır meyve alıyor. Fidenin üzerinde iki yılın ürününün olduğunu kaydeden Özavcı, üçüncü yılında da meyve verip vermeyeceğini merak ettiğini söyledi.


Chery Ailesinin en yeni üyesi TIGGO 4 olacak

Chery, teknolojik yenilik ve ürün iyileştirmelerinin gelmiş olduğu en son noktayı temsil eden TIGGO serisi ile dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor.


Pastanecilerin sırrıymış! Bayatlamayan puf puf kek için mutlaka yapın

Kek pişirmek her ne kadar keyifli bir aktivite gibi görünse de, lezzetini ve tazeliğini koruması önemlidir. Pastacılar, keklerinin bayatlamasını önlemek için çeşitli yöntemler kullanır. Bu yöntemler, keklerinizi uzun süre taze tutmanın etkili yollarıdır. Misafirlerinize puf puf kek yapmak ve bayatlamasını istemiyorsanız bu tarif tam size göre… Kekinizin kalitesi, kullandığınız malzemelerle doğru orantılıdır. Taze ve kaliteli un, yumurta ve...


Ürküten ismine rağmen güzelliğiyle mest ediyor

Sivas'ın Divriği ilçesinde bulunan 'Şeytan Şehri Kayalıkları', turizme kazandırılmayı bekliyor. Erozyon, rüzgar ve sel sularının etkisiyle oluşan bu kayalar, peri bacalarını andırıyor ve görenleri hayran bırakıyor. Geceleri ay ışığıyla birlikte oluşan ürkütücü görüntü nedeniyle yöre halkı buraya 'Şeytan Şehri Kayalıkları' adını vermiş. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gülpınar Akbulut Özpay, bu yapıların eriyen kar suları ve sel nedeniyle ortaya çıktığını belirtiyor. Şeytan Şehri Kayalıkları, ziyaret edilmesi gereken önemli bir doğal sit alanı olarak kabul ediliyor.


Kızıl Goncalar'da iki isim veda ediyor

NOW'ın Gold filmi imzalı dizisi Kızıl Goncalar önümüzdeki hafta ekrana gelecek 19. bölümüyle sezon finaline girecek.


Apartman yöneticisini yaralayıp, eşinin boğazını kesmişti! İşte akıl sağlığı raporu!

Apartman yöneticisini yaralayıp, eşinin boğazını kesmişti! İşte akıl sağlığı raporu! Zonguldaktaki kan donduran olay, 6 Ağustos 2022de Devrek ilçesi İsmetpaşa Mahallesinde meydana geldi. KARI KOCAYA BIÇAKLA SALDIRDI Mert Serkan Lülleci (25), aidat ve komşuluk ilişkileri nedeniyle husumetli olduğu apartman yöneticisi Aydın Alkanın (60) eşi Hacer Alk...


2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

İstanbul'da bir ev satın almak isteyen ünlü köpek eğitmeni Dede Alptekin, beğendiği daireyi 2 milyon 950 bin lira karşılığında emlakçıdan satın aldı. Ancak Alptekin, ev sahibiyle bir türlü iletişime geçemedi. Satın aldığı eve taşınan Alptekin, ev sahibiyle irtibat kurduğunda evin 2 milyon 750 bin lira bedelle satıldığını öğrenince emlakçı tarafından dolandırıldığını anladı.


Pamukkale'de cansız bedeni bulunan turistin ölüm nedeni belli oldu

Polonya'dan Türkiye'ye tatile gelen Maria Latacz, 8 Mayıs'ta Antalya'da kaldığı otelden Denizli'deki Pamukkale Ören Yeri'ne giden tur şirketinin gezisine katıldı. Bir süre Pamukkale'de gezen Latacz, Antik Havuz'da yüzdükten sonra kayboldu. Latacz için bölgede arama çalışması başlatıldı. Latacz'ın bulunamaması üzerine birlikte geldiği otobüsteki turistler Antalya'ya gönderildi. Çevredeki güvenlik kamera kayıtları incelendi. Pamukkale'de unutulan...


İki amansız hastalığa yakalanan 25 yaşındaki genç kız çocuk gibi görünüyor

Adana'da MPS Tip 4A ve cam kemik hastası İzel Çalışır, 25 yaşında olmasına rağmen çocuk gibi göründüğü için annesi onu bebek arabasıyla gezdiriyor.


Çocuk nörolojisi uzmanı uyardı: "Çocuklarda teknolojik cihaz kullanımına sınır konulmalı"

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, "Okul öncesi dönemde teknolojik cihazının günlük kullanım süresi 1 saati geçmemelidir. İlk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır" dedi.


Tik haline getirip yapanlar yandı! Çıtlattıkça parmakları tutmaz hale getiriyormuş

Yorulduktan sonra vücudun belirli bölgelerini çıtlatmak, rahatlatıcı gibi görünse de farklı sorunlara neden olabilir. Parmaklarınızı çıtlatmadan önce bir kez daha düşünmeniz gerekiyor. İşte nedeni.


Ünlü köpek eğitmenine emlakçı şoku: 200 bin TL dolandırıldı

Ümraniye'de ev sahibi olmak isteyen ünlü köpek eğitmeni Dede Alptekin, emlakçı tarafından 200 bin TL dolandırıldı. Alptekin, emlakçının ‘ev sahibinin bacanağına borcu var' demesiyle 200 bin TL'yi elden emlakçıya verdi. Suçlamayı kabul etmeyen emlakçı ise, "Belki kendisi parayı bir yerde kaybetmiştir ya da düşürmüştür. Belki de parayı yemiştir, bilemiyorum" dedi.


Ayvacık'ta köpek annelik yapıyor

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5 yaşındaki hiç anne olmamış kısırlaştırılan Kopay cinsi 'Prenses' isimli köpek, annesinin terk ettiği yavru kediyi emzirerek annelik yapıyor.


Metro çıkışında EYP bulundu!

Metro çıkışında EYP bulundu! Başakşehirde metro durağının çıkışında duvardaki bir deliğe bırakılmış el yapımı patlayıcı bulundu.Başakşehirde metro durağının çıkışında duvardaki bir deliğe bırakılmış el yapımı patlayıcı bulundu. AAda yer alan habere göre ilçede Turgut Özal Bulvarındaki metroyu istasyonun çıkışındaki asansörün yan tarafındaki duvarda...


Kral ilk resmi portresini dünyaya kendi tanıttı… Sosyal medya ayağa kalktı: Tıpkı cehennem ateşiyle yanıyor gibi!

Bir yandan Charles ve Kate Middleton’ın kansere yakalanıp sağlık mücadelesi vermesi bir yandan da yıllardır ailenin küçük oğlu Harry ve eşi Meghan Markle’ın aile içinde yarattığı dinmeyen fırtınalar derken İngiliz kraliyet ailesi hiç gündemden düşmüyor.


Üstü nar gibi kızaran fırında sütlaç tarifi! Kaşık kaşık tüketeceksiniz

Fırında sütlaç çok sevilen geleneksel tatlı. Üstü nar gibi kızaran ve fındıkla süsleyebileceğiniz sütlaç tarifini sizler için derledik. İşte detaylar...


Üniversitelilerden Doğada Resim Sınavı

Tekirdağ'da Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri doğada sınava girerek resim çizdi. Öğrenciler, müzenin bahçesindeki doğal güzellikleri ve tarihi yapıları çizerek ter döktü.


Kepçe kulak çocuklarda travma sebebi

Kepçe kulak yapısının, birçok çocukta görülebilen ve bazen doğuştan olabilen bir kulak şekil bozukluğu olduğuna dikkati çeken Plastik, Estetik ve Rekonstüriktif Cerrahı Op. Dr. Onur Oğan, bu durumun fiziksel olduğu kadar psikolojik sonuçları da olduğunu ve günümüzde akran zorbalığına yol açabildiğini söyledi.


Doğum sonrası bu belirtiler depresyon habercisi

Uzun bir hamilelik sürecinin ardından, bebekle kavuşma anı her ne kadar büyülü bir an olsa da, anne ve bebek için de, bir dünyadan başka bir dünyaya da geçiştir aslında. Kadının anneliğe fetüsün ise dünyaya gözlerini açtığı bir süreçtir. Doğum sonrası ilk saniyeler, ilk dakikalar, ilk saatler ve ilk günler hem bebek için, hem de anne için birbirlerine alışmaları ve yeni dünyaya uyum sağlamaları için oldukça önemli zamanlardır. Uzman Klinik...


Kilikyalılara ait dünyanın en eski tersanesi keşfedildi!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sualtı Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı ve Kemer Sualtı Arkeolojisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Öniz, Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Dana Adası’nda 2015 yılında Tunç Çağı döneminde Kilikyalılara ait dünyanın en büyük ve en eski tersanesini keşfi hakkında konuştu. Öniz, “Yani milattan önce 8-10 binlerde kullanıldığını bildiğimiz taş aletlere kadar Dana üzerinde bulduk' dedi.


Bodruma kapatılıp zincirlendi! Öldüğünde yalnızca 22 kiloydu, cani çift yakalandı

ABD'li yetkililer küçük bir kızın, babası ve üvey annesi tarafından gördüğü ve aylarca devam eden işkencenin ardından ölmeden önce yürek burkan fiziki dönüşüm geçirdi. 12 yaşındaki Malinda Hoagland, babası Rendell Hoagland kızının bisikletini ağaca çarptığını iddia ederek 911'i (acil yardım hattı) aramasının ardından 4 Mayıs'ta polis tarafından 'zar zor hayattayken' bulundu. KIRIK KEMİKLER VE MORLUKLAR KAN DONDURDU Bulunduğunda yalnızca 22 kilo...


Buğday için geri sayım başladı

Bu bu yıl sadece buğdayda değil, diğer bütün tarım ürünlerinde de Mardin ve ülke olarak çok güzel bir verim beklediklerini belirten Öter, “Bu sene yağışlar çok güzeldi. Hem sonbahar, hem kış hem de ilkbaharda çok güzel yağışlar oldu. Şu an Mayıs ayındayız. Nisan yağmurları çok önemliydi. Bu ayda da küçük de olsa bir yağmura ihtiyacımız var. Havanın serin geçmesi bizim için çok iyi oldu. Buğday, arpa ve başak çok iyi durumda. Başakların daha...


Eczaneye bebek arabasıyla gelen kadından şoke eden hareket

Olay, geçtiğimiz hafta perşembe günü saat 14.24 sıralarında Saadetdere Mahallesi Tonguçbaba Caddesi üzerinde bulunan bir eczanede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bebek arabasıyla birlikte eczaneye ilaç almak için gelen kadın, ilaçlarını aldıktan sonra ödemeyi yapıp bebek arabasına yöneldi. İlginizi Çekebilir Daha sonra eczanenin girişinde bulunan raftan yaklaşık bin 500 TL değerinde güneş kremi alıp sakin bir şekilde eczaneden çıkarak...


İtecik lalesi kan kırmızısı rengini sadece 15 gün gösteriyor

Uşak'ta, Kayaağıl köyü sınırlarındaki 1200 metre rakımlı İtecik Tepesi'nde yılda 15 gün açan lale, koruma çalışmalarıyla bölgede yayılıyor. İtecik lalesinin yetiştiği bölge 2020 yılında Tabiat Koruma Alanı ilan edildi. Tel örgülerle 50 dekarlık alan içerisinde korunan bu endemik tür, mayıs ayının ikinci haftası çiçek açmaya başlıyor.


Kadın işçi ışığı fark etti! Fabrikada soyunma odasında gizli kamera skandalı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikasında kadın işçilerin soyunma kabininde kamera bulundu. İşçilerin ifadesi üzerine fabrikanın güvenlik amiri gözaltına alındı.


Turistler peribacalarını değil, molozları ve çöpleri seyrediyor

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi'nde yer alan Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da çevreye gelişigüzel dökülen moloz ve çöpler doğal güzelliği gölgeliyor.


'Bu tek başıma yapabileceğim bir şey değilmiş!'

Yazın yaklaşması ile beraber tatil planlarından bahseden Necip Memili-Didem Dayıcıoğlu Memili çifti, "Küçük bir tatil yapacağız, tabii ki ailece" açıklamasını yaptılar. "BANA NAZAR DEĞMEZ" Anneler Günü hakkında konuşan Didem Memili, "Annelik çok zor. Ben hâlâ zorlanıyorum bazen. Eşimden çok güzel destek alıyorum. Çünkü bu tek başıma yapabileceğim bir şey değilmiş. İnsan öngöremiyor bazı şeyleri. Çok keyifli, birlikte büyütüyoruz. Bizim yüzüğümüz...


İlker Ayrık, Türkiye’nin En Çok Tutulan Noodle’ı ile Bir Araya Geldi

Türkiye'nin sevilen oyuncularından İlker Ayrık, Indomie Hazır Noodle ile iş birliği yapıyor! Dünyanın en büyük hazır noodle üreticisi olan Indomie, Türkiye'nin en çok tercih edilen noodle markası olarak biliniyor. Şimdi ise, Indomie'nin lezzetiyle İlker Ayrık'ın enerjisi ve samimiyeti bir araya geliyor.


Rus turistler ’’41 kere maşallah’’ dedirtti

Rusya'dan Türkiye'nin Karadeniz sahilindeki kentlere turistik seferler düzenleyen Astoria Grande gemisi, 21 ayda 41.seferini düzenledi. Rus turistleri karşılayan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, ''41 kere maşallah diyelim. 141'inci ve 241'inci seferlerini de görürüz inşallah'' dedi.


Şöhret gerçekten de başa bela! Ucuzluk marketlerinde bile kadınlar peşimi bırakmıyor

Şu dünyada ünlü olmak gerçekten zor. Dışarıdan bakıldığında pek öyle görünmese de işin aslı bu. Yaşanılan o lüks hayat, sanki çağlayarak akan bir nehir gibi gelen paralar bir yana işin cidden insanı zorlayan kısımları da var. En basitinden markete giderken bile görünüşüne dikkat etmek zorunda kalmak ya da sokakta rahat yürüyememek gibi.


"Prenses" isimli köpek, terk edilen yavru kediyi emziriyor

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 'Prenses' adlı köpek, annesi tarafından terk edilen yavru kediyi emziriyor.


Şehnaz Askeroğlu Yaşlanan eller için neler yapılmalı?

Yaşlanma genellikle yüzde belirgin bir şekilde görünür, ancak eller de yaşlanmanın etkilerini taşıyan bir başka bölgedir.


Palandöken Dağı'nda açan çiçekler doğaya renk kattı

Erzurum'un Palandöken Dağı'nda karların erimeye başlamasıyla doğa, tüm renkleriyle kendini göstermeye başladı. Yılın büyük bölümü beyaz örtüyle kaplanan kentte, havaların ısınmasıyla dağ etekleri ve ovalarda bahar renkleri görülmeye başlandı. Karların arasında açan rengarenk çiçekler, doğayı renklendirdi.


Kadınlarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun 7 gizli belirtisi

Texas'taki Austin Holistic Psychology'nin sahibi ve psikolog Madison Perry, "DEHB bir zamanlar çok fazla enerjiye sahip erkek çocukların baskın olduğu bir teşhis kategorisiydi" dedi. Aslında Medical News Today'e göre erkek çocuklarında DEHB tanısı alma olasılığı kızlara göre kabaca üç kat daha fazla. İşte kadınlarda ve kız çocuklarında DEHB belirtileri:


Hobi olarak üretmeye başladı! Girişimcilere ilham oluyor

Kurumsal kariyerin ardından hobi olarak üretmeye başladığı dekorasyon ürünlerinde bir markayla faaliyet gösteren Sinem Türetken, e-ticaretin gücüyle dünyaya açıldığını söyledi. Türetken, Dışişleri Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin tanıtımı için yaptığı yurt dışı seyahatlerinde hediye olarak kendi ürünlerini seçtiğini ifade etti.


Yılanlardan korunmanın en etkili yolu: 'Temizlik'

Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, yılanlardan korunmanın en önemli kısmının temizlik olduğunu belirtti. İnsanlarla iç içe yaşayan yılanların besin ve üreme ihtiyaçlarını karşılamak için evlere yaklaştığını söyleyen Ergül, temizlik ve besinle ilgili ihtiyaçların uzak noktalara bırakılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, ısırılma durumunda sakin kalmak gerektiğini ve sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.


Fatih Kısaparmak: 3-5 milyon TL de teklif gelse kabul etmeyeceğim!

Kameralardan uzak bir yaşam süren Türk halk müziği sanatçısı Fatih Kısaparmak, eşi Şebnem Kısaparmak ile katıldığı ödül töreninde ortaya çıktı. "Ben gariban bir ailenin çocuğuydum" açıklamasını yapan şarkıcı, muhabirlerin "Sizi sahnelerde göremiyoruz" yorumu üzerine tepkisini dile getirdi.


Bodrum'da denizden 2,5 ton çöp çıktı

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, 'Denize en çok mavi yakışır' sloganı kapsamında deniz dibinde dalgıçlar tarafından yapılan temizlik çalışmasında 2,5 ton çöp toplandı. Başta cam ve plastik şişe olmak üzere lastik, denizden çıkan olta ve branda gibi atıklar görenlere 'pes' dedirtti.


Psikiyatri hastalarından el sanatı sergisi

Erzurum Şehir Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde (TRSM) tedavi gören psikiyatri hastalarının el sanatları sergisi ziyarete açıldı.


İstanbul'da sahilde ölü caretta caretta bulundu

İstanbul'da Avcılar sahilde kayalıkların arasında, caretta caretta olarak bilinen İribaş deniz kaplumbağası cansız halde bulundu. https://haberglobal.com.tr/gundem/istanbulda-sahilde-olu-caretta-caretta-bulundu-344110


Yürüyen merdivenden korkan köpeği için kendini ortaya koydu: "Ya seninle ya da seninle"

Yanında gezdirdiği köpeğinin korkarak yürüyen merdivene binmek istemediğini gören adam pes etmedi. Köpeğini kucağında yürüyen merdivenden çıkaran adam yürekleri ısıttı. https://haberglobal.com.tr/gundem/yuruyen-merdivenden-korkan-kopegi-icin-kendini-ortaya-koydu-ya-seninle-ya-da-seninle-344225


Dieline tasarım yarışması birincisi Echoes Lab & Studio Born oldu

Dieline tasarım yarışması birincisi Echoes Lab & Studio Born oldu 1400ün üzerinde marka ve tasarımlarının katıldığı yarışmada Echoes Candle & Scent Lab & Studio Born Ev Bakım Ürünleri kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde birincilik ödülünü her iki firma adına Studio Born Kurucu Ortağı Ebru Sile Göksel kabul etti. 2021 yılı...


Marmaris'te sağlık alarmı: Bir grup İngiliz turist, Türkiye'de hayatını kaybeden yakınlarının küllerini denize saçtı

Marmaris'in Uzunyalı sahilinde meydana gelen olayda, 40 kişilik bir grup İngiliz turistin, Türkiye'de hayatını kaybeden yakınlarının küllerini denize saçtığı görüldü. Bu eylem, çevredeki vatandaşların şikayeti üzerine sağlık alarmına dönüştü. O esnada denizde yüzen vatandaşlar, birilerinin küllerinde yüzmek istemedikleri belirterek sağlık yetkilile...


Elazığ’da et yiyen ’Sarıkız Örümceği’ görüldü

Elazığ'da halk arasında 'et yiyen örümcek' olarak bilinen etobur 'Sarıkız Örümceği' görüntülendi.


Lakabı Peygamber darısı! Düğümlenmiş bağırsakları açıyor, enerji veriyor

Kefir bol prebiyotikli bir içecek. Kefirin diğer adı Peygamber darısı. Peki kefirin şifaları neler? Kefir bağırsakları iyileştirir mi?


Liselilerden evsel atıkları ayrıştıran lavabo tasarımı

Tekirdağ’da liseli kız öğrenciler, gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak için evsel atıkları ayrıştıran lavabo tasarlayarak bilim şenliğinde sergiledi.


Zirvenin adı: Bahar

Zirvenin adı: Bahar Bahar: Uyanmaya Hazır Mısın?ın 12nci bölümü ABC1 20+ grubunda 13.42 izlenme oranı 32.83 izlenme payı, ABde 12.41 oranı 34.04 izlenme payı, Totalde ise 10.05 izlenme oranı 26.96 izlenme payı elde ederek zirvenin sahibi oldu. Sosyal medyada #Bahar etiketi, 5 saat 5 dakika boyunca TT listesinde yer alırken; ekranda adeta oyunculuk ...


Kocasının ihaneti yüreğini dağlamıştı... Evlilik yıl dönümünü hatırlamak bile istemedi

Dünyanın en çok ilgi uyandıran insanları arasında yer alıyor kraliyet ailesi üyeleri... Özellikle de bu ailelere dışarıdan katılanlar. Yani herhangi bir soylu aileden gelmeseler de bir kraliyet ailesi üyesiyle evlenip prens ya da prenses hatta kraliçe unvanı alanlar.