Haber

Trending:


52 gündür kayıptı! Eski eşi cinayeti itiraf etti!

52 gündür kayıptı! Eski eşi cinayeti itiraf etti! Muğlanın Seydikemer ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası inşaat işçisi Şaban Ataş (52), geçen 22 Martta ortadan kayboldu. POLİSE KAYIP İHBARINDA BULUNULDU DHAda yer alan habere göre yakınları gidebileceği yerlere bakmasına rağmen kendisine ulaşamayınca, ertesi gün polise kayıp başvurusunda bulundu. ESKİ...


Hatice’den olay yaratan itiraf! 'Sevgilimi bir kadınla yatakta görsem bile asla aldattığına inanmam!'

Ali Kemal Sarı (35) ile aşk yaşayan Hatice (45), 'Gel Konuşalım' programına katıldı. Sevgilisiyle uzun süredir görüşemediğini belirten ünlü şarkıcı, Sarı'nın kendisini asla aldatmayacağına inandığını söyledi.


Beyni genç tutan 1 numaralı vitamin! Harvardlı beslenme uzmanı hafıza için her gün yiyin diyor

İnsan yaşlandıkça beynin işlevleri de yavaşlıyor ve hafızası zamanla zayıflıyor. Harvardlı beslenme uzmanı bu yüzden yaşlanırken bazı vitaminlerin mutlaka vücuda girmesi gerektiğini belirtiyor. Harvardlı beslenme uzmanının beyni ‘genç ve sağlıklı' tutan 1 numaralı vitaminini ve ‘her gün' yediği yiyecekleri paylaştık. İşte beyni genç tutan 1 numaralı vitamin...


Yöresel lezzetlere kadın dokunuşu: 16 yıldır kasap fırın işletiyor

Arsuz’da 2008'de kasap fırın açan Hülya Eser, coğrafi işaret belgesiyle tescilli Antakya kâğıt kebabı ile Belen tava ve lahmacun hazırlıyor.


Psikolojik sorunları olan kadın, yaşadığı apartmanı savaş alanına çevirdi

Antalya'da psikolojik sorunları olan bir kadın, oturduğu apartmanı adeta savaş alanına çevirdi. Binanın ortak kullanım alanındaki eşyaları kırıp, asansörü yumruklayıp kadın, elektrik kablolarını da kesti. Apartman sakinlerini isyan ettiren kadının hareketleri cep telefonu kamerasına yansıdı.


1700 yıllık tarih bu binanın altında! Ziyarete kapatıldı

Erken Hristiyanlık döneminde milattan sonra 3 ve 4'üncü yüzyılda, kayzerlerden korunmak amaçlı yaptırılan yaklaşık 1700 yıllık tarihi Mucur Yeraltı Şehrini, her yıl yüzlerce misafir ziyaret ediyor. Volkanik tüflü arazide kayaların oyulmasıyla inşa edilen ve 2 katlı olan yer altı şehri yerin yaklaşık 8 metre derinliğinde bulunuyor. Tarihi yapı, onarıldıktan sonra yeniden ziyarete açılacak. Tarihi yer altı şehri, Son dönemde nemden kaynaklı çökme,...


Her yarım saniyede bir çocuk internetle tanışıyor: Çocukları internette güvende tutmanın yolları neler?

Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya genelinde her yarım saniyede bir çocuk internetle tanışıyor. Peki internette yetişkinlerden daha çok zaman geçiren çocukların güvenliği nasıl sağlanabilir?


'Beyaz cennet' Pamukkale her mevsim rağbet görüyor

Denizli şehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan dünyaca ünlü turizm merkezi Pamukkale, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor.


Damat 40 gelin 20 yaşında! Kocası kayınvalideden bir yaş büyük, ailesi duyunca engel olmaya çalıştı

Asya ülkesi Vietnam'da yaşanan ve yerel medyanın da takibine takılan olay, Gelin ve damat arasındaki 20 yıllık yaş farkının yanı sıra, damadın kayınvalidesinden bir yaş büyük olmasıyla sosyal medya ağlarında sansasyona yol açtı. Gelin soyundu düğün iptal! Kayınvalidenin sözleri nikahı birbirine kattı İLK GÖRDÜĞÜNDE YAŞINI BİLMİYORDU Ülke gündeminde yer bulan düğün 20 yaşındaki gelinin mutlu günlerinden bir kare paylaşmasıyla ses getirdi. Buna...


Soldaki kendisi, sağdaki kızı.... Ünlü şarkıcıdan gülümseten paylaşım: Meğer ikizimi doğurmuşum!

Ünlü şarkıcı yaklaşık iki ay önce dünyaya getirdiği minik kızının ilk pozlarını sosyal medya hesabından paylaştı.


Selen Görgüzel'den 'kalça estetiği' iddialarına yanıt! ‘Seyircim artık sahnede bambaşka bir Selen görecek’

Estetik operasyonlarıyla sık sık gündeme gelen Selen Görgüzel, bıçak altına yatarak yüzünü ve boynunu gerdirmişti. Ünlü isim son olarak kendisine gelen 'kalça estetiği' iddiaları hakkında ilginç bir açıklama yaptı.


Linet'in duygusal anları! 'Annem' şarkısını söylerken ayakta zor durdu

2022 yılında annesini kaybeden Linet, Anneler Günü'nde sahne aldığı Maslak'taki bir mekanda duygusal anlar yaşadı. Daha önce çıktığı sahnesinde annesi için: 'Beni sahnede dünyanın en güzel bakışları ile izlerdi. Sizler de öyle bakıyorsunuz ama o başkaydı. Tam bir Osmanlı kadınıydı annem. Bu eserleri de ondan öğrendim. Bu gece teyzem de burada, çok mutluyum, anneciğimi anmak istedim. Hayata sevdiklerimize sarılarak devam edelim.' ifadelerini...


Bu hastalığa dikkat! Erkek bebeklerde daha sık rastlanıyor

Prof. Dr. Alp Özgün Börcek, kraniyosinostoz hastalığı ve cerrahi müdahaleler üzerine açıklamalarda bulundu. Kraniyosinostozun kafatası sütürlerinin erken kapanması sonucu meydana gelen ve bebeklerde kafatası şekil bozukluklarına yol açan bir durum olduğunu kaydeden Börcek, “Bu hastalık, her 2 bin doğumdan birinde görülebilmekte olup, erkek bebeklerde kızlara göre daha sık rastlanmaktadır” dedi.


Merdiven altı kuru meyve ve pekmez imalathanesine baskın

Antalya’nın Alanya ilçesinde Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine yaptığı incelemede Gümüşgöze Mahallesi’nde merdiven altı kuru meyve ve pekmez imalathanesini mühürledi. https://haberglobal.com.tr/gundem/merdiven-alti-kuru-meyve-ve-pekmez-imalathanesine-baskin-343967


'Hayat Bilgisi'nin Barbie'si İpek Erdem: Buraya uzaktan bakmak yaradı!

İpek Erdem, önceki gün Nişantaşı City's'de görüntülendi. Kombiniyle dikkat çeken oyuncu, "Yazcı değilim. Kalın giyinmeyi seviyorum. Soğukçuyum" dedi. "İNSANLAR PARA KAZANIYOR Maliyet nedeniyle yaz dizilerinin çekilememesi hakkında Erdem, "Beni etkilemiyor. Bugüne kadar bir tane yaz dizisi yaptım. Ancak bir taraftan setler için hoş değil. İnsanlar para kazanıyor" şeklinde konuştu. İpek Erdem: İlk karşılaşmamdı, 19 yaşındaydım "ERKEKLERE OJE...


Apartmandaki eşyalara zarar veren bina sakini, diğer apartman sakinlerini çileden çıkardı

Antalya'da psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen 50 yaşındaki kadın, oturduğu apartmanın ortak kullanım alanındaki eşyaları kırdı, asansörü yumruklayıp elektrik kablolarını kesti. Klima motorlarına da zarar veren kadın, apartman sakinlerini isyan ettirdi. O anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.


Türkan Şoray kirpiği artık hayal değil! Takma değil sizin olsun

Uzun ve kıvrık kirpikler her kadının hayali. Peki son derece çekici ve rimeli gereksiz kılan kirpikler nasıl olur?


Makyaj yaparken 6 tavsiyeyi kulağınıza küpe yapın! Sade ve güzel

Makyaj yapmanın inceliklerini derledik. Ten rengi ve makyaj tonları arasında bir uyum olmalı. Peki günlük yaşam makyajının sırları neler?


İkiz bebeklerini dünyaya getiren kadının elleri ve ayakları kesildi

T24 Dış Haberler Londra'da yaşayan 29 yaşındaki Khedidja Teape, sağlıklı bir doğum yaptıktan ve ikiz bebeklerini dünyaya getirdikten sonra doğum sonrası sepsis geliştirdi. Kan zehirlenmesi yaşayan dört çocuk annesi kadın mucizevi bir şekilde hayatta kaldı ancak iki bacağı, sol kolu, bir eli ve bazı parmakları kesilmek zorunda kaldı. Doğum sonrası t...


Tarsus’ta tarihi geçmiş ürünler imha edildi

Tarsus’ta tarihi geçmiş ürünler imha edildi Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin)- MERSİN'in Tarsus ilçesinde zabıta ekipleri, yaptığı denetimde son kullanma tarihi geçmiş gıda ve temizlik ürünlerini tespit ederek, imha etti. Gıda üretimi ve satışına yönelik Tarsus ilçesinde ekipler, saha denetimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Ekipler, çalışmalar esna...


Süper model Bodrum'da! 23 yaş küçük şarkıcıyla el ele yakalandı

Bir dönem hem moda dünyasında hem de podyumlarda fırtına gibi esen Kate Moss (50), 2001 yılında medya patronu Jefferson Hack (52) ile aşk yaşamaya başlamıştı. Moss 2002 yılında kızları Lila Grace'i dünyaya getirmişti. Hiç evlenmeyen çift 2011'de yollarını ayırmış, ancak yakın arkadaşlık ilişkileri devam etmişti. (Jefferson Hack & Kate Moss) EVLİLİĞİ 5 YIL SÜRDÜ Moss, 2011'de İngiliz şarkıcı Jamie Hince (55) ile dünyaevine girmişti. Çocuk sahibi...


Ünlü yıldız aile trajedisi hakkında ilk kez konuştu... Babam onu çok beklemişti... Tek erkek kardeşim küçücük yaşta öldü... Kendimi öyle suçlu hissediyorum ki!

Aslında tamamen insana özgü, insani bir duygu... Ailece karşılaşılan bir felaket sırasında herkes hayata tutunmaya çalışır. Kimi zaman bazıları başarır, bazıları başaramaz. Hayatta kalanlar önce bu yüzden derin bir rahatlama ve mutluluk hisseder. Yine de zaman ilerledikçe insanın içini bununla tamamen tezat başka bir duygu kaplar: Suçluluk duygusu!


Kayseri’nin 10 milyon yıllık ormanı bulundu

ÇEKÜL Vakfı Kayseri İl Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy, Kocasinan ilçesindeki bir bölgede yaklaşık 10 milyon yıllık ağaç fosillerinin bulunduğunu açıkladı. Prof. Dr. Özsoy, "Türkiye'de neredeyse bu kadar güzel korunmuş başka bir bölge yok" dedi.


Güzellik merkezi alevlere teslim oldu

Aydın'ın Efeler ilçesinde bir binada 24 saat içerisinde 2'nci kez yangın çıkarken, son çıkan yangında güzellik merkezi tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.


Fırında unutulan yemek az daha evi yakıyordu

Elazığ’da bir evde fırında unutulan yemek yangına sebep oldu. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü.


Ona bir oğul verdi ama hiç yaranamadı... En özel gününde bir kez daha unutuldu

Hollywood’un iki sevilen oyuncusu kariyerlerinin tırmanışa geçtiği yıllarda evlenmiş, bu evlilikten bir de oğulları olmuştu. Çocukları doğduktan sonra zorlu süreçlerden geçen iki ünlü oyuncu birbirlerine destek olup bu sıkıntıları el ele aşmayı başardılar.


Hastanede akılalmaz olay! Vefat haberini alınca şifreli kapıyı zorla açıp yoğun bakıma daldılar

Denizli'de devlet hastanesinin yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden bir hastanın yakınları, şifreli kapıyı zorla açıp içeri girdi. Sağlık çalışanları ve güvenlik görevlilerinin müdahalesine rağmen içeri giren kadınların bulunduğu 6 kişilik grup hastaların hayatını da tehlikeye attı. Sağlık çalışanları "beyaz kod" uyarısıyla yardım isterken, hasta yakınları hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


Kartepeli kadınlardan harika takılar

Kartepe Belediyesi KAR-MEK kurslarında “Takı Tasarım” eğitimleri büyük ilgi görüyor. Kartepeli kadınlar hayallerindeki takıları üretirken, ev ekonomisini de katkı sağlıyor.


Prof. Dr. Murat Bozkurt: "Sporun sağlıklı şekilde yapılabilmesi için nasıl yapacağımızı da bilmemiz gerekiyor"

Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Prof. Dr. Murat Bozkurt, "Sporcu Sağlığı Merkezinde hem önleme hem de oluşan problemlerin cerrahiyle veya cerrahi dışı tedavisini veya cerrahiden sonra olan spora dönüş döneminin planlamasını burada yürüteceğiz" dedi.


İlişkilerde yaşadığınız sorunların sebebi ‘bağlanma stiliniz’ olabilir

İlişkilerde yaşanan sorunların sebebinin ‘bağlanma stili’ olabileceğine işaret eden Klinik Psikolog Sinem Özdener, “Bağlanma stillerinin temelleri küçük yaşlarda atılsa da bu durum sonradan değiştirilebilir. İşe güvensiz bağlanmanın nasıl geliştiğini ve ilişkilerimizi nasıl etkilediğini öğrenmekle başlayabiliriz” dedi.


Tavuk karası hastalığı hayatını kararttı: Gündüz az görüyor, gece hiç görmüyor

Gaziantep’te yaşayan ve 2 yıldır tavuk karası adı verilen göz hastalığıyla mücadele eden Hasan Hüseyin Güneş, gözlerini kaybetme riski ile karşı karşıya. Hastalığı nedeniyle gündüz az gören, gece ise neredeyse hiç görmeyen Güneş, eski sağlığına kavuşmak istiyor.


Doğaya Kanat Açtık projesi Antalya'da

Doğaya Kanat Açtık projesi Antalya'da Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- BURSA Karacabey'de Yaren Leylek ve Adem Amca'nın hikayesini 13 yıldır fotoğraflayan yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, iki yıldır sürdürdüğü 'Doğaya Kanat Açtık' projesi kapsamında çocuklarla Antalya'da buluşacak. Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, 2 yıldır sürdürdüğü Doğa...


'Bak Cüneyt, tiyatromuza tek taş geldi'... Son nefesine kadar alkışları değil kaybettiği büyük aşkını özledi... Aşıklar kavuştu

'Alkışları değil, kocamı özlüyorum..." Bu sözler Türk tiyatrosu başta olmak üzere sinema ve TV ekranlarına yarım yüzyılı aşkın süre emek veren Ayten Gökçer'e ait. Büyük bir aşkı paylaşarak evlendiği kendisi gibi usta bir sanatçı olan eşi Cüneyt Gökçer'i 2009 yılında kaybeden ünlü oyuncu, 84 yaşında hayata veda etti. Onun bu sözlerini hatırlayanlar ise 'sevdiğine kavuştu' yorumunu yaptı.


Uydu vericisi takılan 4 yırtıcı kuşun yolculuğu adım adım izleniyor

Iğdır'da bu yıl halkalanıp doğaya salınan bozkır şahini, bozkır delicesi, çayır delicesi ve gökçe delicenin göç yolculuğu uydudan anbean izleniyor.


Çocuklarınıza baskı yapmayın!

Aşırı beklentiler ve eleştiriler çocukları başarısızlıktan korkar hale getiriyor. Ailelerin aşırı beklentisi ve sürekli eleştirileri, çocuklarda özgüven eksikliği ve benlik saygısı problemlerine yol açabiliyor. Bu durum da onları başarısızlıktan korkar hale getiriyor ve potansiyellerini tam olarak kullanmalarını engelliyor. Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Haberler: Nihat Doğan ve Arzu Doğan'ın boşanma nedeni ortaya çıktı!

Arkadaş ortamında tanıştıktan sonra bir yıl aşk yaşayan ve bu ilişkilerini 2022 yılında evlilikle taçlandıran Arzu Doğan-Nihat Doğan çiftin 2023 yılında Badıkan adını verdikleri bir evlatları dünyaya gelmişti. "CENNETTEN BİR GÜLSÜN" Ünlü türkücü, nikah gününden çekilen karelerine, "Sen bana Allah’ın verdiği bir ödülsün. Sen bana cennetten bir gülsün, gülücüksün. Hoş geldin hayatıma. Sonsuza kadar birlikte yaşamak yaşlanmak dileğiyle dünyam...


OpenAI yeni yapay zeka modelini tanıttı

OpenAI, ses, görüntü ve metin tabanlı gerçek zamanlı mantık yürütme yeteneğine sahip olan yeni modeli "GPT-4o"yu duyurarak, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştirilmesine yeni bir boyut kattı.


“Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler III” sempozyumu

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü tarafından “12-18 Mayıs Dünya Hemşirelik Haftası” etkinlikleri kapsamında “Geçmişten Günümüze Hemşirelikte Değerler-III” konulu sempozyum düzenlendi.


Tokat'ta mobil mutfak aracından ilk çorba ikramı yapıldı

Tokat'ta mobil mutfak aracından ilk çorba ikramı yapıldı Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)- TOKAT’ta afet durumlarında kullanılmak üzere hazırlanan mobil mutfak, ilk çorba ikramını yaptı.Tokat Valiliği koordinesinde, afet durumlarında kullanılmak üzere tasarlanan mobil mutfak, ilk çorba servisini gerçekleştirdi. İl Özel İdaresi atölyesinde üretilen mobil m...


Yöre halkı tarafından "Vanadokya" diye adlandırılıyor: Turistlerden yoğun ilgi

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi’nde bulunan ve Vanadokya olarak bilinen peribacaları, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/yore-halki-tarafindan-vanadokya-diye-adlandiriliyor-turistlerden-yogun-ilgi-343824


Çoğunlukla güvenlik için yapılıyor: Yakıt alırken neden kontak kapatılır?

Araba kullananların alışkanlık haline getirdiği bir hareket olan, yakıt alırken kontak kapatmak gerekli bir hareket mi?


’Mutlu Et’ projesiyle etler lösemili çocuklara

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından düzenlenen Mutlu Et projesi ile Kayseri’de tedavi döneminde kırmızı et kaynaklı proteine ihtiyacı olan çocuk ve yetişkin hastaların ailelerine kırmızı et dağıtımı yapıldı.


Kahveyle karıştırmayı hiç düşünmeyin! Bu ilaçlarla tüketince darmadağın ediyor

Yüksek kafein içeriğiyle bir uyarıcı niteliği taşıyan kahvenin bazı ilaçlarla birlikte tüketilmesi sakıncalıdır. Kahve, vücudun ilaçların emilim şeklini değiştirebilir. İşte kahve ile birlikte kullanılmaması gereken ilaçlar.


İblisin cennetteki ismi nedir? Cemil olabilir mi Cemil akımı

Youtube’de yayın yapan Ahsen Tv'nin sokak röportajında bir vatandaşın verdiği 'Cemil olabilir mi cemil' cevabı sosyal medyada viral oldu. Peki İblis'in cennetteki ismi neydi?


Beyin kanserinin en agresfi türü olan glioblastoma teşhisi konuldu! Kendi çalışmasıyla tedavi oldu

Beyin kanseri teşhisi koyulduktan tam bir yıl sonra iş arkadaşıyla birlikte üstünde çalıştığı tedaviyle kendini tedavi ederek kanseri yenen Avustralyalı bilim insanı Dr Richard Scolyer, iş arkadaşı Profesör Georgina Long ile uzun zamandır birlikte yürüttüğü kanser tedavisiyle uzmanların gözetiminde tedavi olmayı başardığı açıklandı.


Kadınlar Diktikleri Elbiselerle Aile Ekonomisine Destek Oluyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan aile destek merkezindeki kadınlar, ürettikleri giysilerle ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen Tatvan Aile Destek Merkezine haftanın 5 günü gelen kadınlar, verilen kurslardan faydalanıyor. Günün belirli vakitlerinde verilen kurslarda ev kadınları ürettikleri ürünlerle hem ev ekonomisine destek oluyorlar hem de vakitlerini ADEM'de geçiriyorlar.


Dilencilerin tekerlekli sandalyeli duygu sömürüsü: 1 günlük hasılatı 3600 lira

Sultangazi'de, tekerlekli sandalyede kanser hastası çocuk taşıdıklarını iddia ederek duygu sömürüsü yapan 3 kişi zabıta ekiplerince yakalandı.Dilencilerin üzerlerinde bulunan paralara zabıta ekiplerince el konuldu. Dilencilerin tekerlekli sandalyedeki çocuğun kanser hastası oduğunu iddia ettiği ve boş tekerlekli sandalyeyle dilendikleri anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.


Ebru Şallı'nın cilt bakım rutini tek bir kırışık bırakmıyor; Sizin de evinizde var!

Ebru Şallı'nın cildi için neler yaptığı takipçilerinin yanı sıra pek çok kişinin merak konusu olmuştur. Pürüzsüz cildi için yaptığı limon kürünü yapmak da oldukça kolay. İşte Şallı'nın uyguladığı o kür...


Fenerbahçe, Batshuayi için harekete geçti


Gelişimi etkiliyor: Çocuklara kitap okumanın faydaları

Çocuklarla yapılabilecek en önemli etkinliklerden olan kitap okumak, gelişme çağındaki çocuklar için çok faydalı. Çocuklara, kelimeleri anlayıp kendileri okumaya başlamadan çok önce kitap okumak önemlidir.