ALçAK TAVANLARıN DAHA YüKSEK GöRüNMESINI SAğLAYAN 6 PüF NOKTASı

1. Doğru renkleri seçin

Alçak tavanlı odalarda renk seçimi büyük rol oynuyor. Bunaltıcı görünmemeleri için açık tonlarda boyanması tavsiye ediliyor. Parlak beyaz, yumuşak krem veya hassas pastel tonları alçak tavanlar için en uygunudur çünkü görsel olarak odayı açarlar, ışığı daha iyi yansıtırlar ve tavanın daha geniş görünmesini sağlarlar. Bu sayede oda çok daha büyük ve aydınlık görünür. Biraz renk katmak istiyorsanız açık mavi veya lila gibi soğuk tonları kullanmak en iyi seçeneklerdendir. Bunlar alan izlenimi yaratır ve tavan daha yüksekte gibi görünür. Genel olarak uzmanlar tavanın duvarlardan bir ton daha açık yapılmasını tavsiye ediyor çünkü bu duvarlara odaklanılmasını sağlar ve odanın gerçekte olduğundan daha yüksek görünmesini sağlar. Alçak tavanların ferah ve havadar görünmesi için duvarların mümkün olduğunca aydınlık ve ferah olması önemlidir. Koyu tonlar, aydınlık tavana rağmen odanın sıkışık görünmesine neden olur. Ancak zemin kaplaması söz konusu olduğunda işler farklıdır: Burada kesinlikle daha koyu bir renk tercih edebilirsiniz, bu da tavanın ve duvarların kontrast olarak daha parlak ve yüksek görünmesini sağlar.

2. Aydınlatma hilesi

Doğru aydınlatma, alçak tavanlı ve çoğu zaman ilham verici kat planlarına sahip odalarda uzayan bir etkiye sahiptir. Gösterişli avizeler veya büyük sarkıt lambalar gibi tavandan sarkan lambalardan kaçınmanız ve bunun yerine vurgu oluşturmak için duvar lambaları kullanmanız önerilir. Işık lambalardan tavanın tamamına yayılmalıdır, bu da tavanın daha geniş görünmesini sağlar. Genel olarak dolaylı aydınlatma kullanılması tavsiye edilir. Tavanın boş kalmasını istemiyorsanız, odaklanmış ve dağınık ışığın uyumlu bir karışımını sunan, daha havadar, ferah bir oda izlenimi veren gömme spotları tercih etmelisiniz. Ek olarak, sofistike zemin ışıkları, dikkatleri alçak tavandan uzaklaştıran başka bir heyecan verici aydınlatma yönünün devreye girmesine de yardımcı olabilir.

Beğeneceğinizi düşünüyoruz: Nefret Edilen 10 Ev İşini Eğlenceye Dönüştürmenin Yolları

2. 1. Mekansal bir etki için geniş tavan lambası

Böyle bir tavan lambası seçerseniz, özellikle güzel bir mekansal etkiden yararlanabilirsiniz. Parlak ışık güzel bir şekilde ortaya çıkabilir. Lambanın modern ve zamana meydan okuyan tasarımı çoğu iç mekan stiline uyar.

3. Doğru mobilyaları seçin

Ayrıca mobilyaları seçerken birkaç detayı dikkate alarak alçak tavanların daha yüksek görünmesini sağlayabilirsiniz. Odayı aşırı kalabalıklaştırmamaya kesinlikle dikkat etmelisiniz çünkü eklenen her ekstra parça hapsolma hissini artıracaktır. Alçak tavanlı odalarda masif, koyu renkli duvar ünitelerinden ve diğer hacimli mobilyalardan kaçınmak daha iyidir. Bunun yerine uzmanlar, alçak tavan yüksekliğini açık renklerde sade, havadar mobilya parçalarıyla telafi etmeyi ve mobilya ile tavan arasında mümkün olduğunca fazla mesafe yaratılmasını öneriyor. İnce büfeler , alçak mobilyalar ve derin masalar alçak tavanlı odaları daha geniş göstermek için uygundur. Masif dolaplara göre ince raflar bile her zaman daha uygun bir seçimdir. Genel olarak standart boyutlu mobilyalardan kaçınmalısınız çünkü normal yükseklikteki mobilyalar gerçekten bu odadaki tavanın normalden daha alçak olmasına dikkat çekecektir.

4. Duvar tasarımını optimize edin

Alçak tavanlı odalarda açık duvar rengi seçmeniz gerektiğini daha önce belirtmiştik. Ancak bir odanın daha yüksek, daha ferah ve havadar görünmesini sağlamak için duvar tasarımı söz konusu olduğunda yapabileceğiniz tek şey bu değildir. Moda dünyasının en popüler ipuçlarından biri iç tasarımda da kullanılabilir: dikey şeritler görsel olarak esner ve ince bir siluet oluşturur. Alçak tavanlı odalar için bu, dikey şeritlerin onları daha yüksek ve daha büyük göstermesi anlamına gelir. Diğer daha cesur desenler de duvar kağıdı olarak tamamen kabul edilebilir. Ancak desenli duvar kağıdının doğrudan tavanla aynı hizada olmasına ve duvarda beyaz şerit kalmamasına dikkat edilmesi önemlidir.

5. Pencereleri lehinize kullanın

Büyük cam yüzeyler, dar, küçük ve alçak odaların daha ferah görünmesine ve görsel olarak açılmasına yardımcı olan güvenilir yardımcılardır. Hafiflik hissi verirken aynı zamanda bol miktarda ışığın içeri girmesine izin verirler. Bu da alçak tavanlı odaların daha ferah görünmesini sağlar. Elbette herkesin alçak tavanlı odasını geniş pencerelerle donatma şansı yok ama doğru perdelerle pek çok hile yapabilirsiniz. Yükseklik hissini arttırmak için yere kadar uzanan perdeleri mümkün olduğunca yükseğe asın. Doğrudan tavana yerleştirmek ve gözü yüksekliği ileten uzun, dikey olarak akan bir öğeye çekmek en iyisidir. Şeffaf perdeler aynı zamanda dar odaların kısa sürede daha havadar ve aydınlık görünmesini sağlar ve alçak tavanların bunaltıcı etkisini ortadan kaldırır.

6. Aksesuarlarla son rötuşları ekleyin

Perde ve perdelerin yanı sıra alçak tavanlı odaları avantajlı ve ferah göstermemize yardımcı olacak pek çok aksesuar da mevcut. Tıpkı büyük pencereler gibi aynaların da ferahlatıcı ve aydınlatıcı etkisi vardır. Duvarın büyük bir kısmını kaplayan ve alçak tavanların görsel olarak genişleyerek daha yüksek görünmesini sağlayan geniş formatlı modelleri tercih etmek en doğrusu. Sanat eserleri ve resim çerçeveleri ile de sofistike efektler elde edebilirsiniz. Dar, yüksek çerçeveler veya üst üste dizilmiş resimler odadaki dikeyliği vurgular. Bireysel sanat eserlerini duvarda normalden biraz daha yükseğe yerleştirmek en iyisidir, çünkü bu, izleyicinin bakışlarını daha yukarıya doğru yönlendirmesi gerektiği ve böylece yükseklik hissi aldığı anlamına gelir. Motifi kendiniz de dikkatli seçmelisiniz. Bu durumda yatay şekillerden ziyade dikey çizgiler daha uygundur.

Bütün bu ipuçları – banyoda da uygulanır

Bu örnek, şu ana kadar size sunduğumuz, görsel olarak daha yüksek duvarlara yönelik püf noktalarının banyoda da mükemmel bir şekilde işe yaradığını çok iyi kanıtlıyor. Eski bina olsun ya da olmasın tavanın alçaklığı, duvarın renk seçimi, aydınlatma ve zeminin renk seçimi ve mobilya seçimiyle gizleniyor. Tavanı alçak olan bu banyoda can alıcı fikir olarak: duvarı renkli boyayın - tavan ile duvar arasındaki mesafeyi artırın! Duvarın açık gri rengi, entegre aydınlatmalı beyaz tavanla kontrast oluşturuyor. Bu, daha fazla alan hissi yaratan bir şey yaratır. Pencere banyodaki duvar dekorasyonudur. Beyaz çerçeve, yeşillik manzaralı pencerenin çerçeveli bir resim gibi görünmesini sağlıyor.

Alçak banyo mobilyaları, yani küvet ve lavabolar, büfelerin ve diğer alçak mobilyaların daha önce anlatılan etkisini yerine getirir ve duvarlarınızı görsel olarak uzatır.

2024-05-04T10:11:06Z dg43tfdfdgfd