Haber

Trending:


Pasaportla seyahat dönemi sona mı eriyor?

T24 Dış Haberler İtalya'daki iki havaalanı, artık pasaporta ihtiyacınızın olmadığı anlamına gelebilecek yeni bir sistemi deniyor. FaceBoarding, Fransız BT Şirketi Thales tarafından tasarlanan bir yüz tanıma teknolojisi. Bu teknoloji, pasaport yerine yalnızca kişinin yüzünü göstererek çeşitli kontrol noktalarından geçmesine olanak sağlayacak. Fütüri...


Ayça Bingöl’den usta tiyatroculara eleştiri! Keşke el vermiş olsalardı

Konservatuvar döneminde Yıldız Kenter gibi kıymetli isimlerden ders aldığını söyleyen Ayça Bingöl, eleştiride de bulundu “Ama bir eleştirim de var. Yerlerine yeni birilerini yetiştirmediler. Daha tanrısal bir yerdeydiler sanki. İyi ki Yıldız Hanım’dan bu işi öğrenmişiz ama içimizden bazılarına o eli vermiş olsaydı keşke.”


Kadıköy’de metruk binanın çatısı alev alev yandı

Kadıköy'de yıkılacağı için boşaltılan 5 katlı binanın çatısında yangın çıktı.


Alman uyruklu turist boğularak hayatını kaybetti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde tatil yaptığı otelin sahilinde denize giren ve boğulma tehlikesi geçiren Alman uyruklu turist kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


Şefkatli ellerde kanatlarını umuda çırptılar

Erzurum’da küçük kartal, sarıasma ve balaban şefkatli ellerde sağlıklarına kavuştu, sonrasında kanatlarını umuda çırptı.


Genç kız boynunda iple ölü bulunmuştu

Genç kız boynunda iple ölü bulunmuştu Halıdere Mahallesi Eski Köy Caddesi mevkisinde bir kamyonetin şarampole devrildiği yönünde ihbar alınması üzerine bölgeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kaza yerinde inceleme yapan ekipler, kamyonetten savrulan 18 yaşındaki R.M.Önün yaşamını yitirdiğini tespit etti. SORUŞTURMA BAŞLATILDI Genç kızın boynunda...


Dikkate alınmayan kilolar kansere davetiye çıkarıyor

Obezite, bağışıklık sistemini çökerttiği için birçok hastalığa davetiye çıkarırken, yapılan araştırmalarda 30'un üzerinde kanser çeşidine neden olan birinci unsur obezite olarak raporlandı. Uzmanlar, erken teşhisten önce hastalıktan korunma yollarının önemine dikkat çekiyor.


Abisinin yemeğini çalarken babasına yakalanan ufaklık

Abisinin yemeğini çalarken babasına yakalanan ufaklık


Anne adaylarına sağlıklı hamilelik eğitimi

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü tarafından anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeleri ve doğum sonrası hayatı kolaylaştırıcı pratik bilgiler veriliyor.


Atriyal Septal Defekt : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Kalbin iki üst odası olan atria arasındaki duvarda bir delik ile karakterize konjenital bir kusur. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. Atriyal septal defekt ile doğan çocuklarda genellikle hiçbir belirti veya semptom yoktur. Belirtiler ve semptomlar gözlendiğinde şunl...


Bayburt'ta 'Uluslararası Müzeler Günü' etkinliklerinin açılışı yapıldı

Bayburt'ta Uluslararası Müzeler Günü dolayısıyla Dede Korkut Kent Müzesi'nde düzenlenen açılış programında müzeler ve müzecilik üzerine konuşmalar yapıldı. Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, müzelerin turizme katkısını vurgulayarak, müzelerin daha çok tanıtılması gerektiğini belirtti. Programda öğrencilerin türkü performansı da yer aldı. Etkinlikler, 21 Mayıs'ta Bayburt Kalesi'nde uçurtma şenliğiyle devam edecek.


'Enişte skandalı' bile bu evliliği yıkamadı... Onun kollarında mutluluktan uçuyor... 20 yıl geçti, bir yastıkta saçlarına aklar düştü

Şu dünyada ne kadar büyük olursa olsun skandallara karşı dimdik durabilen bir grup insan var. Ortada dolaşan söylentiler ya da kimi zaman gerçekler ne kadar sarsıcı, ne kadar yüz kızartıcı olursa olsun hayatları genel hatlarıyla hiç değişmiyor, aynı kalıyor.


79 yıl sonra ibadete açılan Kariye Camii'nde kayıp Osmanlı eserleri

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi ile birlikte müzeye dönüştürülen Kariye Camii 79 yıl sonra aslına çevrilirken, ibadethane içerisinde Osmanlı'dan kalan 4 asırlık minber, vaiz kürsüsü, şamdan, kandil ve hat eserlerinin kayıp olduğu öğrenildi. Restorasyon sürecinde minber ve vaiz kürsüsü eski fotoğraflardan tespit edilerek yeniden üretildi. Diğer kayıp eserlerin bulunması bekleniyor.


Eski eşi tarafından bıçaklanan kadın, saldırganın serbest bırakılmasına isyan etti: "Ben öldükten sonra gelen adalet, adalet değildir"

"Barışma teklifi yaptım, kabul etmeyince tartıştık ve bir anlık sinirle bıçakladım"


Kimya bilgisini yemiş üretiminde kullanıyor

Öğretmenken girişimcilik yaparak tarıma yönelen Demirci çifti, kimya bilgileri sayesinde topraksız tarımla katma değerli ürün olan mavi yemişi üretti.


Altında yıl sonunda beklenen seviye mayısta gerçekleşti

Piyasanın, altın fiyatlarının 2024 sonunda ulaşmasını beklediği zirve seviye, Ortadoğu’da artan gerilimle 7 ay öncesine çekildi.


Sultanbeyli’de yeni evli çifte hırsızlık şoku: 700 bin TL’lik takılarını çaldılar

Sultanbeyli’de kimliği belirsiz 3 şahıs 10 günlük evli Bayraktar çiftinin 700 Bin TL’lik düğün takılarını çaldı. Hırsızların binaya giriş ve çıkışları güvenlik kamerasına yansıdı.


Genç kadın isyan etti!

Genç kadın isyan etti! Bursanın İnegöl ilçesinde Sevda Ç. (30), 1 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı eski kocası Sezgin A. (35) tarafından evinin önünde bıçaklanarak yaralandı. Sezgin A.nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki gösteren Sevda Ç., sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Eski eşim beni 6 yerimden bıçakla...


Tanımadığınız kişilerden gelen mesaja dikkat! Whatsapp'tan taciz tuzağı

WhatsApp'ta sahte kız profiliyle Numaran kayıtlı ama tanıyamadım diye mesaj atan çete üyeleri, sonra baba ve uzlaştırmacı rolüne bürünerek ‘çocuğa taciz' suçlaması yaptı. Dört kişi, 609 bin TL dolandırıldı.


Fahiş fiyat farkı 6 katı çıkıyor! Üreticide 30, markette 300 TL!

Yaz meyvelerinin fiyatı üreticiden sofraya gelene kadar 6 kat artıyor. Sürecin kazananları tüccar ve marketler.150 lirayı bulan fiyatıyla kiraz ilk sırada.


Seda Sayan'ın 'yaş' isyanı! 'Hadi git evine otur' diyorlar! Ne demek bu?

Seda Sayan, Kral Müzik Youtube kanalına konuk oldu. Çağlar Ökten ile Nisan 2022'de dünyaevine giren sanatçı, özel hayatı ve kariyeri hakkında yöneltilen sorulara dikkat çeken cevaplar verdi. "BENİ DURURAMAZSINIZ" "Kariyerinizle ilgili kafanızda bir zaman var mı? Tüm işleri bırakıp, 'Artık çalışmayacağım' dediğiniz bir zaman?" sorusuna Seda Sayan, "Hayır yok. Beni durduramazsın çünkü. Ancak 'Şu tarafı bırakayım da bu tarafa biraz zaman ayırayım'...


Balık: Günlük Burç Yorumları - 21 Mayıs

Balık: 21 Mayıs günün genel burç yorumları şöyledir


Şırnak'ta keşfedilen şelale ve kanyon vadi doğaseverleri ağırlıyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 50 metre yükseklikte şelale ve kanyon vadi keşfedildi. Kato Rafting ve Doğa Sporları Kulübü üyesi gençler tarafından keşfedilen bu doğa harikası yerler, terör olaylarının bitmesiyle birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.


Kakao ile fındığın birleşmesinden ortaya çıkan Nutella’nın öyküsü 2. Dünya Savaşı’na uzanıyor: Bir kavanozda tam 60 yıl

Ferrero’nun kurucusu Pietro Ferrero tarafından, 2. Dünya Savaşı döneminde nadir bulunan kakao ile İtalya’da yetişen fındıkların birleşmesiyle ortaya çıkan Nutella 60. yılını kutluyor. Nutella’nın dünyada üretildiği 11 fabrikadan biri de Türkiye’de. Ferrero Türkiye ve IPA Bölge Direktörü Azmi Gümüşlüoğlu ile Nutella’nın inovatif hikayesini konuştuk.


Geçmeyen öksürüğe dikkat

Hastanelerde son dönemde ‘geçmeyen öksürük’ şikâyetleri giderek artıyor. Prof. Dr. İsmail Balık “Havalar serin viral enfeksiyonlar devam ediyor. Üç haftadan fazla süren öksürüğünüz varsa mutlaka doktora gidin” uyarısında bulundu.


Yaş 13'tü, 22 yıl sonra yine 13!

Tecavüze uğrayanı tecavüzcüyle evlendirmeyi içinden geçirmekle kalmayıp dışına da şey eden erkek yargı mensupları! 13 yaşındaki kız rızasıyla, babası, dedesi yaşında 26 adamla… diye karar veren mahkeme üyeleri. Mahkeme kararını normal bulan, onaylayan, N.Ç.'ye hançer saplayan yüksek yargı


Trakya’nın 300 yıllık kültürü müzede yaşıyor

Selanikli Angeliki Giannakidou’nun ‘Alexandropolis Etnoloji Müzesi’, Trakya’nın 300 yıllık zengin kültürel mirasını sergiliyor. Müzede günlük yaşamı yansıtan 2.500 eser var.


Galatasaray'da ilk 11 değişiyor

Trendyol Süper Lig'in 37. ve son haftasında Konyaspor ile karşılaşacak olan Galatasaray'da ilk 11'de değişikliğe gidilecek.


Hatay'da yarasa mağarası... 'Korkutucu ve ürpertici, bizden habersiz kesinlikle girmeyin'

Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan mağara, binlerce yarasaya ev sahipliği yapıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlara ait arazide bulunan mağara, macera severler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Tevfik Öztürk, 'Mağaranın içi çok korkutucu ve ürpertici. Yarasaların sesinden ve mağaranın sıcaklığından dolayı gerçekten ürpertici bir yer. Buraya gelenlerin maskesiz, el feneri olmadan ve bizden habersiz kesinlikle girmesinler.' dedi.


Dilan Çiçek Deniz, Cannes'a gitti! Transparan tarzı çok konuşuldu

Thor Saevarsson, 2021'nin aralık ayında Dilan Çiçek Deniz'e, Boğaz'da evlenme teklifinde bulunmuştu. Sevgilisine "Evet!" yanıtını veren ve mutluluğunu takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmeyen Deniz'e hayranlarından "Mutluluklar!" mesajları yağmıştı. 'KISKANÇLIK' İDDİASI Ancak 2022 yılının kasım ayında, Dilan Çiçek Deniz'in evlenmeye hazırlandığı Thor Saevarsson’dan ayrıldığı ortaya çıkmıştı. Oyuncunun, sevgilisinin kıskançlığı nedeniyle nişanı...


Z kuşağı elinde zanaat istiyor

20. Yüzyıl anne – babaların çocuklarına uyguladığı “Üniversiteye git, diploman olsun” baskısıyla geçti. Ama 21. Yüzyıl’da dünya değişti. Üniversite diploması olan ancak elinden iş gelmeyenler artık bir baltaya sap olamıyor. Bu devirde iş bulma garantisi,zanaat sahibi olmaktan, ihtiyaç karşılayan ustalıktan geçiyor. Bu hem Türkiye hem Dünya için geçerli. İngiliz gazetesi “Guardian” da Z kuşağının üniversite yerine zanaat sahibi olmayı tercih...


Çay bahçelerine her yıl 10'da 1 oranında gençleştirme budaması yapılacak

Ruhsata bağlanmış çay bahçeleri, 7 yıllık süre için her yıl 10'da 1 oranında gençleştirme budamasına tabi tutulacak.


Sınav stresi gençlerde abur cubur tüketimini artırıyor

İlk oturumu 8 Haziran Cumartesi günü yapılacak üniversite sınavı için geri sayım başlarken gençlerdeki sınav stresinin arttığını belirten Beslenme Uzmanı Hande Selin Ok, bu stresin yeme davranış bozukluğuna yol açabileceğini söyledi. Bunun da sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğini vurgulayan Ok, “Bu dönemde doğru, yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulanırsa hem sağlık problemlerinden korunma, hem de doğru besin seçimi ile...


Birlikte olmayı reddetti! 18 yaşındaki kızı öldürdü!

Birlikte olmayı reddetti! 18 yaşındaki kızı öldürdü! Kocaelinin Gölcük ilçesinde, 18 Mayısta gece saatlerinde meydana gelen olayda; 112 Acil Çağrı Merkezine bir kamyonetin uçurumdan yuvarlandığı ihbarının gelmesi üzerine ekipler harekete geçti. KAMYONETİN YANINDA HAREKETSİZ BULUNDU Olay yerine giden trafik polisleri, yuvarlanan kamyonetin yanında R...


Kocaeli'de genç kızı cinsel ilişki teklifini kabul etmeyince ip bağlayıp öldürdü

Araç içinde ilişkiye girmek istediği kız arkadaşının kendisini reddetmesi sinirlenen erkek arkadaşı, Rümeysa'nın boynuna bağladığı ipi araca bağlayarak kamyoneti uçurumdan aşağıya attı.


25 saatlik elektrik kesintisi! Ürküten bilanço 9 ay sonra ortaya çıktı...

Derleyen: Zeynep Dilara Akyürek / Milliyet.com.tr – Dünyanın en popüler ve en eşsiz şehirlerinin kimi zaman en az kendileri kadar özel problemleri olabiliyor. Paris sokaklarındaki devasa fareler, New York şehrinin sık sık yaşanan elektrik kesintileri ve tabii megakent İstanbul’un trafiği… Ancak hepsi arasında sadece New York’ta kendine has elektrik problemi nedeniyle insanlar ve özellikle kadınlar can veriyor. Bir elektrik kesintisi nasıl olur...


Feci kaza! Köpeği ezmemek için 3 ölü!

Feci kaza! Köpeği ezmemek için 3 ölü! Balıkesirde yürekleri kavuran kaza, Burhaniye ilçesi, Çanakkale-İzmir kara yolunun Hürriyet Mahallesinde meydana geldi. OTOMOBİL KAMYONLA ÇARPIŞTI DHAda yer alan habere göre yola çıkan köpeği fark eden Hasan Özkayanın (22) ani manevra yaptığı otomobil kaldırımı aşarak yan yolda seyir halinde ilerleyen V.B. yöne...


Matematik dersini ‘metaverse’ dünyasına taşıdı

Matematik öğretmeni İlknur Pınarcı, öğrencilerin matematiğe olan ‘Bu benim ne işime yarayacak?’ önyargısını metaverse ile kırdı. Pınarcı, matematik sorularının gerçek dünyadaki karşılıklarını sanal dünyada deneyimleyerek öğretiyor.


Altın fiyatlarında bomba gelişme! Yıl sonu beklentisi rekor seviyeye yükseldi

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Piyasanın, altın fiyatlarının 2024 sonunda ulaşmasını beklediği zirve seviye, Ortadoğu’da artan gerilimle 7 ay öncesine çekildi. Öte yandan uzmanlardan yıl sonu altın fiyatları için bomba bir tahminde bulunuldu. Görülmemiş rekor beklentisi yatırımcının iştihanı kabarttı. İşte altın fiyatları için merak edilen tüm detaylar...


Anne ve kızı yanarak can verdi...Geriye sadece oksijen tüpü kaldı

Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde çıkan yangında anne ve kızı yanarak can verdi. Yangında hayatını kaybeden anne KOAH hastasıydı ve geriye sadece oksijen tüpü kaldı. Olay sonrası yapılan incelemede anne ve kızının cansız bedenine ulaşıldı. Köy halkı ve yetkililer büyük bir mücadele gösterse de maalesef anne ve kızı kurtarılamadı.


Esra Dermancıoğlu, Cannes'a katılan Türk oyuncuları sert dille eleştirdi! '90-60-90 değilim ama oyuncuyum'

Esra Dermancıoğlu, Cannes'a katılan Türk kadın oyuncuların tarzlarını ve yabancı dil bilmemelerini eleştirdi: Cannes'da benim olmam lazımdı. Çıplak yürüyüşler dışında iletişim kuracak birileri gitseydi, onların adına utandım.


Çocukların yemeğine melatonin karıştırmışlar! 4 kreş çalışanı gözaltında

ABD'de 4 kreş çalışanı, çocukların yemeklerine uyku takviyesi karıştırdıkları için gözaltına alındı.


Oto tamircisinin maskotu "Paşa" fırçayı görünce dayanamıyor!

Erzincan'da "Paşa" isimli kedi, her gün oto tamircisine geliyor, fırçayla kendisini kaşıtıyor.


Tarih 14 dakikada yazıldı

80 dakika 10 kişi oynayarak Galatasaray'ı 1-0 yenen Fenerbahçe, topun oyunda kaldığı sürenin yalnızca 14 dakikasında topa hükmetti, buna rağmen gol beklentisinde 0.67'ye 1.41 üstünlük kurdu. Topla oynayan taraf maçı kaybetti.


1183 yaşındaki porsuk ağacını kestiler! Valilikten açıklama geldi

Zonguldak Valiliğinden 1183 yaşındaki porsuk ağacının kesilmesi ile ilgili yapılan açıklamada, Elvanpazarcık beldesi Hayat Mahallesi mevkisinde DSİ Genel Müdürlüğü 23. Bölge Müdürlüğünce 2024 yılı yatırım programında bulunan Zonguldak Acılık Yukarı Havza Tedbirleri işi kapsamında yapılacak olan tersip bendi imalatları için kurum görüşleri alındığı ifade edildi. Açıklamada, ilgili kurumlarca alanda herhangi bir kültür veya tabiat varlığı...


Boncuklu tabancasıyla arkadaşlarına ızdırap olan genç

Boncuklu tabancasıyla arkadaşlarına ızdırap olan genç


Kadınların yeni sağlıklı yaşam trendi: Öfke ritüeli

Ormanlık alanda toplanan kadınlar, kızgın hallerini dışa vurdu. Hayatlarını bu şekilde dönüştürdüklerine inanan grup, ilginç anlar yaşattı.


Doğan HIZLAN Tarihimiz ve kadınlar

KADINLARIMIZIN tarih içindeki yeri nedir? Bu sorunun karşılığını inceleyen bir araştırmanın sözü edilmeye değer bir çalışma olduğu kanısındayım.


kurulusosman161


‘Biz almasak dolar 20 liralara düşerdi’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TL’ye ciddi bir fon akışı olduğunu, TL’nin değer kaybetmesi için bir neden bulunmadığını, Merkez Bankası’nın rezerv biriktirdiğini belirterek,“Biz piyasadan döviz almasak dolar 30 liranın altına, 20 liralara düşerdi” açıklamasını yaptı.TRT Haber’e konuk olan Bakan Şimşek, geçen yıl deprem yaralarının sarılması için birtakım kararlar alındığını hatırlatarak şunları söyledi: 49 milyar $’lıkiyileşme “Gelir...