KALP KRIZI çENE AğRıSıYLA GELIYOR

Ölüme yol açabilen kalp ve damar hastalıkları önlenebilir hastalıkların başında geliyor.

Yüksek oranlarda ölüme yol açabilen kalp ve damar hastalıkları önlenebilir hastalıkların başında geliyor. Özellikle obezite, diyabet, hipertansiyon ve sigara kullanımının tetiklediği kalp ve damar hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite büyük bir önem taşıyor. Sabri Ülker Vakfı uzmanları doğru bilinen yanlışları anlattı:

Balık yağı takviyesi almak kalp hastalığını önlemeye yardımcı olabilir: Son 20 yılda omega-3 takviyelerini plaseboyla karşılaştıran çok sayıda araştırmada bu takviyelerin sağlıklı bireylerde kalp krizi veya buna bağlı sorunları önlemeye yardımcı olabileceğine dair net bir bilimsel kanıt sunmuyor.

65 yaş üzerinde kan basıncının yüksek olması normaldir: Sistolik ölçümün 130 veya daha düşük olmasını hedeflemelerini tavsiye ediyor. Kaç yaşında olunursa olunsun, kan basıncının 130/80'in altında tutulması gerekiyor.

Yalnızca kadınlarda alışılmadık kalp krizi belirtileri görülür: Kalp krizi belirtilerinin tanınmasına yönelik bulantı veya kusma, baş dönmesi ve çene ağrısı gibi daha az görülen bazı belirtilerin altını çizdi. Bazı araştırmalar, kadınların bu belirtileri yaşama olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

SOFRANIZDA BALIĞA YER AÇIN

Sofranızda sağlıklı yağlar ve balığa yer açın.

Yeterli ve kaliteli uykuyu ihmal etmeyin.

Tabağınızda daha fazla sebze ve meyveye yer verin.

2024-04-28T07:41:41Z dg43tfdfdgfd