SOKAK KöPEKLERININ DEVIREMEYECEğI IKTIDAR YOKTUR!

Korkusundan kimse ağzını açamıyor, kalem oynatamıyor. Öyle bir linç yiyor ki sormayın. Küfür hakaret tehdit. Kazara 'başıboş köpekler' deseniz kıyamet kopuyor. Hakaret sayıyor.

Neymiş? 'Başıboş' deyemezmişsin!

Ama ortada bir büyük sorun var. Başıboş sokak köpekleri yüzünden onlarca insan feci şekilde can verdi, vermeye de devam ediyor. Korkup kaçanlar arabaların altında kalıyor. Bir kısım sözde 'hayvansever'in umurunda bile olmuyor. Dahası ölenleri yahut ailelerini suçlayacak kadar da vicdansızlar. Onlarca köpek küçücük bir çocuğu parçalayarak öldürüyor. O çocuk çığlık çığlığa can veriyor. Üzülmüyor yahu!

Neymiş? Biz onların yaşam alanlarını işgal etmişiz! Şaka gibi!

Her gün yüzlerce mesaj alıyorum ve bu konuda takipçilerim yardım istiyor. 'Niye yazmıyorsun, niye konuşmuyorsun' diyorlar. Aslında az da olsa yazıp çizdim ama demek ki kafi gelmemiş. Ses yükseltmem isteniyor.

Bakın görün bu yazıyla birlikte nasıl bir lince maruz bırakılacağım. Saldıracaklar, tehdit edecekler. Hakaretler, küfürler havada uçuşacak. Bakalım başıboş sokak köpeklerinden rahatsız olanlar yardıma koşacak mı?

Peşin peşin ifade edeyim; kedi, köpek düşmanı değilim. Hiçbirine hayatımın hiçbir döneminde zulmetmedim. Zulmedenlere ilişkin de meslek hayatım boyunca hep karşı oldum.

Ama ortada çok ciddi bir sorun var. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde sokakta sürüler halinde gezen başıboş köpekler göremezsiniz! Müsaade edilmez! Bizim sokaklarda milyonlarca köpek var. Gündüz ziyadesiyle sevimli olan dostlarımız hava kararır kararmaz fıtratları gereği canavara dönüşüyor. Öyle mahalleler, sokaklar var ki çoluk çocuk belli bir saatten sonra dışarı çıkamıyor.

'Biz onların yaşam alanlarını işgal ediyoruz' denilerek çıkılamaz bu işin içinden. Makuliyyetten uzaklaşmamak gerekir. Bu meselelerin konuşulmasına, tartışılmasına bile tahammülü yok! Olacak iş değil. Dün Konya'da bu arkadaşlardan biri 'köpekleri hedef gösteriyorsunuz' diye ortalığı ayağa kaldırıyordu. Bunun adı hayvanseverlik olamaz! Bu başka bir şey!

Konuşalım, tartışalım, çözüm üretelim. Çözümsüzlüğün bu toplumu götüreceği yer köpek düşmanlığı olur. Çatışma sebebi olur. Hayvanseverler niçin böyle bir şey istesin? Bunu fark edemiyorlar mı?

Geçen bir bilim adamı cesaretle konuştu. Toplum sağlığının ciddi tehdit altında olduğunu söyledi. Türkiye'de yirmi milyona yakın başıboş köpeğin bulunduğuna ve sayının giderek arttığına dikkat çekti. Böyle devam ederse üç beş sene içinde nüfusumuz eşitlenecek.

Demem o ki evinde kim ne kadar köpek beslemek istiyorsa beslesin. Ama sokaklarda çete gibi sürüler halinde tehlike saçan bu hayvanlara ilişkin bir çözüm bulmak zorundayız.

Düşünün ki barınaklara toplanmalarına bile karşı çıkıyorlar. Dün yine bir video gördüm. Bir grup sözde hayvansever barınak görevlisine sebepsiz yere saldırıyor. Ne küfürler, hakaretler, tehditler!

Bu başka bir şey ve artık çözülmeli.

Güzelce çözülmeli.

'Sokaktaki köpeklere dokunamazsınız, orada kalacaklar' demekle olmaz.

Bu gidişle bir süre sonra 'başıboş sokak köpeklerinin deviremeyeceği iktidar yok' diye bir söz peydahlanacak, haberiniz olsun.

2024-05-15T04:06:59Z dg43tfdfdgfd