TATILCI SEZONU ERKEN AçTı

Nevruz, Paskalya ve 9 günlük bayram tatilinin peş peşe gelmesi turizmi hareketlendirdi. Açık olan otellerde doluluk yüzde 90'a çıkarken, kamp ve karavan yerlerine de ilgi büyük.

Paskalya ve Nevruz dolayısıyla açık olan otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığı Antalya'da, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün ilan edilmesiyle de rezervasyonlar hareketlendi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya'ya bu yıl gelen turist sayısının 25 Mart itibarıyla 800 bini geçtiğini, geçen seneye oranla yüzde 17 artış olduğunu söyledi.

PEŞ PEŞE BAYRAM

Sezona son yılların en iyi başlangıcını yaptıklarını belirten Kavaloğlu, 'Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı devam ediyor. Nevruz, İran, Azerbaycan, Türk cumhuriyetleri için çok önemli. Antalya'da çok güzel Nevruz dönemi geçiriyoruz. Bu hafta sonunda Avrupa'da, paskalya tatili başladı. Bu, Avrupalı turistin Antalya'yı tercih etmelerini sağladı. Sonrasında Ramazan Bayramı tatili 9 güne uzadı. Bunun erkenden açıklanması avantaj sağladı, Ramazan Bayramı için Türk misafirlerimiz rezervasyonlarını yaptırıyor' dedi.

YÜZDE 90 DOLULUK

Bu sezonun hem iyi hem erken başladığına dikkati çeken Kavaloğlu, 'Nevruz ve paskalyanın peş peşe gelmesi nedeniyle açık olan otellerdeki doluluk oranları yüzde 90'ı geçti. Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması da bu hareketliliğin devam etmesini sağlayacak' dedi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu da otellerde ciddi hareketlilik yaşandığını, Nevruz Bayramı'nın tesislerdeki doluluğu yükselttiğini söyledi.

SIRADA RUS BAYRAMI

Avrupa'dan paskalya dolayısıyla ciddi hareketlilik olduğunu aktaran Saatçioğlu, 'Uçaklar epey dolu geliyor. Avrupa'dan özellikle Antalya'ya gelen uçakların yüzde 90'ı dolmuş durumda. Bu da çok sevindirici. Sonrasında 9 günlük Ramazan Bayramı tatili var. Orada da hareketlilik olacak. Bayram tatilinden sonra da Rusya'da bayramı olacak. Rusya'dan da ciddi rezervasyon bekliyoruz' değerlendirmesini yaptı. Saatçioğlu, 15 Mayıs'a kadar yüksek dolulukla sezona başlayacaklarını vurguladı.

OY İÇİN EN FAZLA SEYAHAT SİİRT'E

Yerel seçimler ülke genelinde seyahat hareketliliğini artırdı. Obilet verilerine göre 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle en yoğun seyahat hareketliliği Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yaşanıyor. En çok bilet alınan tarih 29 Mart olurken kayıtlı oldukları seçim bölgelerinden uzakta yaşayan vatandaşların, oy kullanmak için döndükleri illere bakıldığında en büyük artış otobüs ve uçakla seyahatlerde, iller bazında Siirt örne çıktı. Siirt'i, Ağrı, Batman Mardin, Muş, Kars, Giresun, Ordu, Rize ve Tokat illeri takip ediyor. Online bilet satışlarında geçen yıla göre en çok artış olan ilk 20 ilin yer aldığı bölgelere bakıldığında 8 ilin Doğu Anadolu Bölgesi'nde, 6 ilin Karadeniz Bölgesi'nde, 4 ilin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ve birer ilin de İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri'nde olduğu görülüyor.

KARAVAN VE ÇADIR TATİLİ DE REVAÇTA

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ve yaklaşan yaz sezonu öncesi kamp yerlerinde hazırlıklar hızlanırken çadır ve karavanlara talepte artış oldu. OSTİM'de çadır üreten firmanın işletmecisi Serkan Yazıcı, 'Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla bu süreyi çadır kampında geçirmek isteyenlerden yoğun talep alıyoruz' dedi. İzmir'in Menderes ilçesindeki bir çadır kampı alanında işletme müdürü olarak görev yapan Uğur Burhan da Ramazan Bayramı tatili nedeniyle konaklama hizmetlerine yönelik şahsen ve telefonla rezervasyon yaptırmak isteyenlerin geçmişe nazaran fazla olduğunu söyledi. Burhan, mart sonuna kadar karavan kampı için günlük 500, çadır kampı için de günlük 350 lira ücret alındığını, yeni sezon fiyatlarının ay sonunda belirleneceğini kaydetti. Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği Başkanı Ahmet Fazlıoğlu, bayram tatilinin de uzamasıyla son dönemde karavanlara talepte artış olduğunu belirterek 'Kiralama ücretleri çekme karavanda 2 bin ila 2 bin 500 lira, motokaravanda 2 bin 500 ila 3 bin lira civarında. Parklardaki konaklama ücretleri de 700 ila 1000 lira arasında değişiyor' dedi.

2024-03-28T05:12:43Z dg43tfdfdgfd