İSTANBUL'DA 700 MILYON EUROLUK YAPı BULUşMASı

Turkeybuild İstanbul 17-20 Nisan'da 60'tan fazla ülkeden 10 bin alıcıyı ağırlayacak. Yapı malzemeleri alanında en büyüklerden biri olan fuarda 700 milyon euroluk hacmin oluşması bekleniyor.

Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan Yapı Fuarı #8211; Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan tarihleri arasında küresel yapı ve inşaat sektörünün temsilcilerini İstanbul'da buluşturacak. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 46'ncı kez kapılarını açacak fuar, katılımcılarına benzersiz ihracat olanakları sunacak.

SEKTÖR BÜYÜYECEK

Fuar kapsamında her yıl düzenlenen 'VIP Alım Heyeti Programı' ile 60'tan fazla ülkeden 400'ün üzerinde yabancı satın almacı ağırlanacak. Yapı Fuarı #8211; Turkeybuild İstanbul'un uluslararası iş birlikleriyle dünya genelindeki bilgi ve iş fırsatlarının bölgeye aktarılmasına katkı sağlamaya devam edeceğini vurgulayan Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, '2024 yılı için inşaat sektöründe yüzde 4,5-5,0 aralığında büyüme beklentisi içindeyiz. Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul yüzde 50 devlet desteğyle 46 yıllık temelini daha da sağlamlaştırıyor. Geçtiğimiz yıl 600 milyon euroluk iş hacmi gerçekleştirdiğimiz fuarımızda bu yıl 700 milyon euro'luk bir iş hacmi hedefliyoruz ve 10 binden fazla profesyonel alıcı bekliyoruz. Sektöründe en büyük 5 fuar arasında yer alan Turkeybuild İstanbul, ihracat kaleminde önemli paya sahip' ifadelerini kullandı.

İNOVATİF ÜRÜNLER SERGİLENECEK

Yapı Fuarı'nın 6'ıncı yılına giren etkinliği Yapı Master Class'ta ziyaretçilere mimarlar eşliğinde etkileşimli bir fuar deneyimi sunulacak. Sektöre ezber bozan fikirler sunan Start-up'lar, Yapı Tech Garage'da inovatif ürünlerini sergileme fırsatı bulacaklar.

STANTLARIN TAMAMI SATILDI

Yapı Fuarı, Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgedeki en büyük, dünyada ise beş büyük yapı fuarından biri olma özelliğini taşıyor. İtalya, Rusya, Çin, Avusturya, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden katılımcıları ağırlayacak fuara, Polonya ve Rusya pavilyon olarak katılıyor. Stantların tamamının satıldığını ve fuara yoğun ilgi olduğunu belirten Keskin, sözlerine devam etti: 'Ekonominin canlılığını koruması, işbirliklerin sürdürülebilirliği için fuarlar kritik başarı faktörü. Bu durumu desteklemek adına oldukça verimli ve yol gösterici bir etkinlik programı hazırladık. Sektörün önderlerinin tecrübeleriyle yeni fırsatları, sektörün gittiği yönü anlatırken, girişimcilerimiz ise yapı sektörünün geleceğine dair yeni iş modellerini, ürünlerini ve fikirlerini bizlere sunacak' dedi.

2024-03-29T05:30:02Z dg43tfdfdgfd