SANATıN IYILEşTIRICI GüCü KOZMETIKLE BULUşUYOR

Levent Kahrıman, Laber Kimya olarak bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri ‘Kozmetik Film Yarışması’yla kozmetik endüstrisiyle sanatın iyileştirici gücünü bir araya getirmek istediklerini söyledi.

 

Mete Tamer OMUR

LABER Kimya Organik Kozmetik A.Ş.’nin ‘Sürdürülebilir Kozmetik’ ana temasıyla düzenlediği 4. Kozmetik Kısa Film Yarışması’nın başvuruları başladı. Laber Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahrıman, Türkiye’de çok fazla aromatik bitki olduğuna dikkat çekti. Bunların da binlerce yıldır beslenme, bakım hatta giyinme ve barınma için kullanıldığını dile getiren Levent Kahrıman, "Bu süreci araştıran bir bilim dalı var. Hangi zamanda hangi bitkiler ne amaçla kullanıldığına dair. Etno botanik… Bizler de kozmetik ürünlerimizde bu bitkileri nasıl ve ne amaçla kullanabiliriz diye düşündük ve Anadolu’da nasıl kullanıldığına dair çok fazlaca kaynak araştırdık. Bu da bizi etno kozmetik kavramına ulaştırdı. İnsan topluluklarının güzellikle olan tüm ilişkisi olarak tanımlayabiliriz bu kavramı. Hatta şu anda akademik çalışmaları da yapılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

ANADOLU’NİN BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİ

Kahrıman, Laber Kimya olarak bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri ‘Kozmetik Film Yarışması’yla da kozmetik endüstrisiyle sanatın iyileştirici gücünü bir araya getirmek istediklerini söyledi. Levent Kahrıman, “Üzerine bastığımız çiçeklerin, bitkilerin yüzyıllardır bizlere nasıl fayda sağladığını ve Anadolu topraklarının bitki çeşitliliğini bu film yarışması ile duyurmak ve farkındalık yaratmak istedik. Ve dördüncüsünü düzenlediğimiz film yarışmamızın başvurularının startını verdik. Geçmiş yıllarda çok güzel işler ortaya çıktı, bu yılki konumuzu ise Sürdürebilirlik olarak belirledik, gene çok güzel işler ortaya çıkacağına inanıyorum. Geçmişteki 3 yarışmamıza 100’ün üzerinde kişi katıldı ve 15’i aşkın isme ödül verdik” diye konuştu.

BAŞVURUDA SON GÜN 1 EKİM

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kozmetik Kısa Film Yarışması’nda birinci olana 50 bin TL’lik para ödülü verileceğini söyleyen Kahrıman, “İkinciye 30 bin ve üçüncü olana isme ise 20 bin liralık para ödülü ile Iva Natura kişisel bakım ürünleri paketi de verilecek. Değerlendirmeler; temaya uygunluk, özgünlük, yönetmenlik, duygusal etki, prodüksiyon performansı, ses ve müzik kullanımı ve görüntü yönetmeliği başlıklarında yapılacak. Başvuruları ise 1 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Ekoloji, organik üretim, kozmetik ve sinema sektörlerini buluşturan yarışma, 18 yaş üzeri herkese açık. Filmler kurmaca ya da belgesel türünde olması bekleniyor. Anlatım tekniğinde buluntu görüntü (remix) ve grafik öğelerle animasyon teknikleri kullanılabilecek yarışma filminde, filmlerin süresi jenerik dahil en fazla 15 dakika olarak belirlendi. Kriterler içinde katılımcıların yarışmaya en fazla 2 filmle katılabileceği ve yarışmaya başvuran filmlerin 2021 ve sonrası üretilmiş olması da bulunuyor. Tüm başvurular şirketimizin internet adresinde yapılabilir” ifadelerini kullandı.

2024-04-20T14:02:39Z dg43tfdfdgfd